U SUSRET NAJRADOSNIJEM HRIŠĆANSKOM PRAZNIKU: Tradicionalni Božićni konvoj iz Francuske stigao na KiM (FOTO)

D. Z.

29. 12. 2022. u 17:28

TRAADICIONALNI božićni konvoj humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo” stigao je i ove godine u srpske enklave na Kosovu i Metohiji.

У СУСРЕТ НАЈРАДОСНИЈЕМ ХРИШЋАНСКОМ ПРАЗНИКУ: Традиционални Божићни конвој из Француске стигао на КиМ (ФОТО)

foto Solidarnost za Kosovo

Kako se navodi iz ove organizacije, koju je osnovao Arno Gujon, deset volontera dopremilo je 12 tona pomoći čija vrednost prelazi 90.000 evra. Pored humanitarne robe i poklona za decu, mladi Francuzi će podeliti 48 koza, 40 ovaca i 5 krava za porodice koje se bave stočarstvom na Kosovu i Metohiji.

- Već osamnaest godina smo prisutni za vreme božićnih i novogodišnjih praznika na Kosovu i Metohiji, uz Srbe koji žive izolovano i usamljeno u enklavama. Ova godina je ipak drugačija zbog velike napetosti na terenu. U razgovorima s meštanima oseća se velika zabrinutost, pa i strah od novih sukoba. U takvim uslovima je naša pomoć još potrebnija jer predstavlja moralnu podršku i ispruženu ruku solidarnosti – naveoje u saopštenju osnivač ove organizacije Arno Gujon.

On je dodao da će narednih nekoliko dana, francuska ekipa nastaviti da dostavlja novu odeću i obuću, školski pribor i igračke za decu na KiM, od sela do sela, od kuće do kuće, i svugde gde je ta pomoć neophodna.

foto Solidarnost za Kosovo

Inače,od 2004. godine, kada je u Francuskoj osnovana humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“, ovo je 50. jubilarni konvoj koji je stigao na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)