GRADE KUĆU ZA TANJU I NAĐU: Nadležni u Čačku pomažu Tatjani Obradović - hraniteljki "bebe leptira"

V. Ilić

24. 12. 2022. u 09:11

KADA sam juče pročitao tekst u "Večernjim novostima", nisam dugo razmišljao. Naša sugrađanka Tatjana, naša heroina, žena ogromnog srca, mora dobiti svoj krov nad glavom. Više neće biti podstanar, dobiće svoju kuću, a Nađa topli dom.

ГРАДЕ КУЋУ ЗА ТАЊУ И НАЂУ: Надлежни у Чачку помажу Татјани Обрадовић - хранитељки бебе лептира

Tanja sa sinom, ćerkama, zetom i unučadima Foto Privatna arhiva

Ovo je ekskluzivno za "Novosti" rekao Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, posle teksta objavljenog u našem listu o podvigu njegove sugrađanke Tatjane Tanje Obradović, koja je odlučila da bude hraniteljica "bebe leptira", devojčice sa buloznom epidermolizom, teškim i retkim oboljenjem kože, koju su roditelji odmah po rođenju ostavili u čačanskoj bolnici.

- Tanji sam saopštio jutros radosnu vest. Njoj je bilo neprijatno, jer je skromna žena koja nikada ni od koga nije ništa tražila. Ona ima svoj plac u Ljubiću, gde je planirala izgradnju kuće, pa smo se dogovorili da tu Grad Čačak sagradi kuću za nju i njenu porodicu, i naravno za malu Nađu - rekao nam je Todorović, dodajući da će izgradnja početi već na proleće, a da u leto kuća bude završena. - Tanju znam već dugo, ona ima svoju cvećaru, i uvek sam kod nje kupovao cveće. Divna je majka i baka. Siguran sam da je mala Nađa pronašla pravi dom u kom će joj biti pruženo sve što dete treba da ima, a pre svega topao majčinski zagrljaj.

Tatjana i majka Foto Privatna arhiva

Kada je čula vest da će joj Grad Čačak podići novu kuću i da više neće plaćati kiriju, Tanja, inače samohrana majka troje dece - ostala je bez teksta. Kazala nam je da je zbunjena, da nije navikla da joj u životu bilo ko šta poklanja i da sve sama zaradi. Najveća podrška u životu joj je, kaže - majka.

- Nađu sam želela i uzela čistog srca, ne očekujući bilo kakvu nagradu za to. Bilo je mnogo poziva, javljali su mi se ljudi sa namerom da sakupljaju pomoć za mene, ali sve sam to odbijala. Nisam socijalno ugrožena, ima drugih kojima je ta pomoć potrebnija - rekla nam je Tanja. - Kada mi je gradonačelnik rekao da će Grad rešiti moje stambeno pitanje, ostala sam zbunjena, ni sama nisam znala kako da reagujem. Već sam planirala izgradnju kuće, i imam nešto svoje ušteđevine, koju sam planirala baš za to.

Ova divna, skromna žena nam je otkrila kako je došla do saznanja o "bebi leptiru" ostavljenoj u bolnici, i kako se odlučila na ovaj humani potez.

Tatjana Obradović sa unučićima Foto Privatna arhiva

- Pročitala sam objavu na "Fejsbuku", a naslov je bio, čini mi se, "Dete leptir, neće ga niko". Zaigralo mi je srce kada sam to čitala, pa sam videvši i komentare na objavu prepoznala jednu medicinsku sestru. Odmah sam je pozvala i rekla: "Ja je hoću". Nisam znala ni da li je dečak ili devojčica, nisam znala ni kakva je procedura postati hraniteljica... Ama baš ništa. Prošla sam, potom, obuku, i samo sam želela da što pre bebu donesem kući - ispričala nam je Tanja.

Tako je mala Nađa, posle više od godinu dana provedenih u bolnici, gde su joj medicinske sestre bile majke i bake, došla u Tanjin zagrljaj. U februaru će napuniti tri godine, kod Tanje je naučila da priča, malo se teže kreće, ali je živahno dete.

- Ona je kao i svako dete. Ima svoje prohteve i želje, i trudim se da joj sve pružim. Nađa, nažalost, živi u stalnim bolovima. Neću vam pričati detalje... S Nađom je uvek moja unuka, a i jedna ćerka je trenutno sa nama. Tako nas četiri živimo i radimo, kao i sav ostali svet... - kazala nam je Tanja.

 

KAO SESTRA

TANjA ima troje dece. Sin joj živi sa njenim bivšim suprugom, starija ćerka se udala i živi sa svojom porodicom, a mlađa je sa njom u kući. Ima i troje unučića, i najvoljenija je baka. Nađa se brzo uklopila u njihove živote, doživljavaju je kao svoju sestru. Igraju se sa njom, paze je i vole.

POTVRĐENA HUMANOST ČAČANA

NAJAVOM gradnje kuće za Tanju i malenu Nađu, Čačani su još jednom potvrdili svoju humanost. Zbog podviga koji su učinili prošle godine kada su u rekordnom roku prikupili novac za otplatu kredita preminulom mladom lekaru Slobodanu Blagojeviću, koji je pomažući drugima, preminuo od posledica korone, nagrađeni su Zlatnom plaketom za kolektivni podvig u tradicionalnoj akciji našeg lista "Najplemenitiji podvig godine". Priznanje je uručeno gradonačelniku Milunu Todoroviću na svečanosti u Skupštini Grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)