PISMA IZ HOLIVUDA STIZALA U SRBIJU: Dragoslavu Mirkoviću (78) iz Kruševca pisale su sve velike zvezde

S.Babović

25. 11. 2022. u 12:43

INSTAGRAM nalog penzionera Dragoslava Markovića (78) iz Kruševca ima i pisma najvećih filmskih zvezda iz zlatnog doba Holivuda.

ПИСМА ИЗ ХОЛИВУДА СТИЗАЛА У СРБИЈУ: Драгославу Мирковићу (78) из Крушевца писале су све велике звезде

Foto:S:Babović,Instagram

Dragoslav je još 60-ih godina počeo da skuplja fotografije sa potpisima i pozdravima slavnih glumaca. Iz Holivuda su u Srbiju stizala pisma Roberta Mičama, Džona Vejna, Kirka Daglasa, Džonija Vajsmilera, Grejs Keli, Merilin Monro, Džoun Kraford, Ave Gardner.

Kada je počela epidemija virusa korona, Marković je otvorio Instagram nalog i počeo da objavljuje bogatu kolekciju.

- Da se dopisujem sa holivudskim zvezdama počeo sam kao đak Mašinsko-tehničke škole u Smederevu - ispričao je Dragoslav Marković za „Novosti”. - Pisao sam im u Holivud, sa molbom da mi pošalju fotografiju s potpisom i niko me nije odbio. Pošiljke su putovale i po mesec dana.

Film je Dragoslav zavoleo kao dete. Njegovo rodno selo, Miloševac kod Velike Plane, imalo je bioskop. Osim holivudskih pisama, na Instagram nalogu je i deo drugih Mirkovićevih kolekcija, koje je već počeo da obogaćuje kao uspešan mašinski inženjer u Kruševcu.

U jednom trenutku imao je više od 2.000 fotografija gradova, manastira, ikona svetaca, životinja, biljaka, neobičnih pojava. Čuva i čitave tomove foto-enciklopedija sa značajnim ličnostima i biografskim podacima režisera, političara, tenisera, plivača, košarkaša, boksera i atletičara, naučnika, pisaca, muzičara i novinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?