VESIĆ: Produžen rok za popis visećih mostova, od 66 popisanih 9 za rušenje

Novosti onlajn

22. 11. 2022. u 15:12

DODATNI rok koji je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić dao gradovima i opštinama u Republici Srbiji da popišu viseće mostove i utvrde u kakvom se stanju nalaze, juče je istekao.

ВЕСИЋ: Продужен рок за попис висећих мостова, од 66 пописаних 9 за рушење

Foto Tanjug

Od 145 lokalnih samouprava koje su dobile nalog 126 uradilo je popis i izvršilo procenu stanja, a 19 nije poslalo izveštaj.

- Popisano je 66 visećih mostova, od čega je za 9 utvrđeno da su za rušenje, za 46 mostova da zahtevaju sanaciju i da je 11 mostova u dobrom stanju. Nadležne lokalne inspekcije sada imaju obavezu, po zakonu, u skladu sa procenom koju su učinili, da zabrane korišćenje pojedinih od tih mostova, kao i da nalože rušenje ili sanaciju onih mostova čije stanje to zahteva. Nalog da se izvrši rušenje mostova čija sanacija nije moguća kao i da se saniraju oni gde je to moguće dobiće lokalne samouprave od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izveštaj nisu dostavile lokalne samouprave: Bački Petrovac, Blace, Bujanovac, Velika Plana, Vlasotince, Vrbas, Žabari, Žagubica, Inđija, Irig, Knjaževac, Loznica, Ljig, Nova Crnja, Prokuplje, Ruma, Sremska Mitrovica, Subotica i Čajetina - izjavio je ministar Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri