ODAKLE CRNI PANTER KOD APATINA? Meštani Sonte zabrinuti - iz zatočeništva je pobegao pre godinu dana

J. L.

10. 11. 2022. u 21:21

CRNI panter koji je pre otprilike godinu dana pobegao iz zatočeništva u mađarskom gradu Kiškunhalaš, udaljenom samo 40 kilometara od naše zemlje, odomaćio se u ataru Sonte, sela kod Apatina.

ОДАКЛЕ ЦРНИ ПАНТЕР КОД АПАТИНА? Мештани Сонте забринути - из заточеништва је побегао пре годину дана

Foto: Profimedia, Fejsbuk/Fülöp Róbert, ŠG Sombor

Mađarska policija je tada intenzivno tragala za opasnom životinjom, a za potragom se krenulo pošto su se pojavili snimci opasne divlje mačke u blizini same ograde kojom je opasana državna granica, za koje se ispostavilo da su zaista realni. Stručnjaci su tada govorili  da ova opasna životinja hoće da se hrani mačkama, psima, i sitnom stokom, da se lako skriva i da je nepredvidiva.

Upravo jedna takva životinja viđena je u ataru Sonte, a da nije u pitanju jedna lovačka priča potvdile su i "Vojvodinašume".

-Obaveštavamo građane da je viđen crni panter (leopard) i da je predator veoma opasan. Apelujemo na građane da paze na sebe i svoje bližnje - navodi se u saopštenju.

Meštani Sonte su na nogama. Od kako je primećen otisak koji ne pripada nijednoj vrsti životinja koja živi u vojvođanskim šumama, lovci su na nogama i prate situaciju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (4)

LJUBAV KAO NA FILMU: Milan Babić preminuo je u fotelji od tuge za suprugom Radmilom