NA SRPSKOJ KUĆI U SUVOM DOLU NATPIS UČK: Nastavljaju se albanske provokacije na KiM

Tanjug

01. 11. 2022. u 13:16

NA ogradi porodične kuće Ilije Filipovića u multietničkom selu Suvi Do, u opštini Lipljan, ispisan je crnim slovima natpis UČK, što je uznemirilo i ovu i ostale srpske porodice koje žive u ovom kraju, saopštila je Kancelarija za KiM.

НА СРПСКОЈ КУЋИ У СУВОМ ДОЛУ НАТПИС УЧК: Настављају се албанске провокације на КиМ

Foto: Kancelarija za KiM

Oni navode da je ovim nastavljen crni niz pretnji i provokacija albanskih ekstremista i huligana čije su mete Srbi na Kosovu i Metohiji.

- Od početka prošle godine ovo je ukupno 20. prijavljeni slučaj ispisivanja grafita ozloglašene terorističke organizacije na srpskim školama, kućama, vrtićima, pa se svakako ne može posmatrati kao izolovani slučaj već plansko i osmišljeno zastrašivanje i uznemiravanje Srba sa ciljem da se proteraju sa prostora Kosova i Metohije - navodi se u saopštenju.

Kancelarija napominje i da ovaj incident dolazi u danu kada su na prostoru Kosova i Metohije pojačane tenzije i uznemirenost srpskog naroda zbog jednostranih odluka prištinskih vlasti u vezi sa KM registarskim tablicama.

- Jednostrani politički potezi albanskih vlasti upereni protiv Srba na KiM direktno podstiču otvoreno iskazivanje mržnje i netrpeljivosti i izazivaju incidente na terenu. Zato zahtevamo od nadležnih institucija da se u najbržem roku izvršioci ovog zlodela privredu pravdi i adekvatno kazne i da se obezbedi civilizovani život za sve Srbe na prostoru KiM, ali i da se bezbednost podigne na viši nivo, posebno u mešovitim sredinama - ističe Kancelarija za KiM.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!