NASILJE NAD DECOM JE NEDOPUSTIVO: Ministarka Darija Kisić oglasila se o zlostavljanju devojčice (3) u Grockoj

Novosti online

27. 10. 2022. u 15:53

SVAKI vid fizičkog i psihičkog nasilja, a posebno nad decom, je nedopustiv i nema opravdanja. Deca su naša svetinja, ona se vole i poštuju i nijedno dete ne zaslužuje ružni reč, a da ne govorimo o fizičkom kažnjavanju, kaže Darija Kisić, ministarka za demografiju i populacionu politiku.

НАСИЉЕ НАД ДЕЦОМ ЈЕ НЕДОПУСТИВО: Министарка Дарија Кисић огласила се о злостављању девојчице (3) у Гроцкој

Foto: N. Skenderija

- Svi koji su svedoci nasilnog ponašanja prema mališanima, dužni su da to spreče i prijave nadležnim organima, a država će u najboljem interesu deteta reagovati - kaže ministarka, a posle otkrivanja zlostavljanja i nasilja nad devojčicom u Grockoj.

Podsetimo, snimak maltretiranje devojčice koji kruži društvenim mrežama uznemirio je sve, a meštani Grocke kažu da se za problem sa majkom koja je brutalno tukla trogodišnje dete znalo godinama.

- Za taj par svi znaju, a i pitanje je da li su deca njegova. On ima više od 70 godina, a ona oko 20. Svi znaju da osim što je prosila, i prostituisala se. Kada su živeli u kući preko puta moje, imali smo problema sa njom, uvek je u kući bio haos, vrištali su, pravili buku, deca su istrčavala na ulicu, neko je mogao da ih zgazi. Preturali su po kontejnerima, on je dolazio i po hranu u narodnoj kuhinji. Prodavali su robu koju nađu, ona je zarađivala na ulici - rekao je M. T.

Mediji su preneli izjavu Slavice Đilas, koja je potvrdila da je ona tukla maloletnu ćerku Milicu. Kako je objasnila, to je uradila pod prisilom majke Lidije jer je njen muž, Slavičin očuh Zoran, u zatvoru.

- Uzela je mog sina Mihajla u krilo i rekla "sedi ovde da rešimo problem". Kakav, majko, problem da rešimo, pitala sam je. Ona mi je rekla "tuci Milicu na moje oči inače ću Mihajla da ti ubijem. Ja ću sve to da snimam" - rekla je Slavica u prisustvu svog supruga. 

Slavica Đilas je kasnije lišena slobode i njoj je određeno policijsko zadržvanje, a decu je oduzeo Centar za socijalni rad.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!