ZBOGOM ANĐELE: Preminula Maša Artiko - NJeno veliko srce nije izdžalo, napustila nas je devojčica koja je oduševila Srbiju

Novosti onlajn

22. 10. 2022. u 08:48

DEVOJČICA Maša Artiko (14) mala balerina i glumica preminula je nakon višegodišnje borbe sa zloćudnim tumorom. Njena majka Svetlana objavila je na društvenim mrežama da njeno veliko srce nije izdržalo.

ЗБОГОМ АНЂЕЛЕ: Преминула Маша Артико - Њено велико срце није изджало, напустила нас је девојчица која је одушевила Србију

Foto: Facebook/Ceki Masa Stasa

Mašina borba trajala je od 2018. godine kada joj je dijagnostikovan tumor bubrega sa metastazama, a u maju ove godine mala heroina ponovo je pala u postelju nakon što joj se bolest po treći put vratila.

Uprkos velikoj borbi i lečenju u inostranstvu, nažalost devojčica koja je ujedinila Srbiju, nije izdržala.

- Moj anđeo, moja Makiša napustila nas je tiho i otišla među anđele. Njeno veliko srce nije izdržalo - obavestila je javnost majka Svetlana. 

Maša oduševila Srbiju

Koliki je Maša bila borac svedoče snimci na kojima u bolnici priključena na infuziju igra Užičko kolo, a kako je tada govorila njena mama ona se uvek borila da ostane vedra i nije dozvoljavala da je bolest spreči u njenim namerama.

Redovno je pratila nastavu iz bolničke postelje i radila zadatke iako je često tokom terapija trpela velike bolove. 

- Lekari dođu u vizitu i hvataju se za glavu, pitaju je šta radi, a ona kaže: "Učim školu, ne mogu da budem glupa" - govorila je Svetlana tokom njihove teške borbe. 

Maša je bila članica Omladinskog pozorišta Dadov i dve godine je išla tamo, pre nego što se razbolela. U međuvremenu je dobila ulogu u "Urgentnom centru", a sa glumcem Markom Janjićem ostvarila je prijateljstvo koje se nastavilo i nakon snimanja.

-  Ona obožava glumu, to je njen san. Sad priča koju će gimnaziju da završi i da će da upiše FDU. Uživala je na snimanjima, bila im je miljenica tamo. Bez obzira na to koliko je trebalo da se pojavljuje za svoju ulogu, stalno je odlazila na snimanja, i kad nije bilo potrebe. Za jednu scenu je ostajala sa njima po čitav dan, sa Bosiljčićem, Markom Janjićem, Draganom Mićalović... Oni su pravili šou - govorila je majka Svetlana. 

Svetlana Artiko novac za Mašino lečenje prebacila na račune bolesne dece Luke Petrovića Jovanovića i Helene Gavran kojima je finansijska pomoć neophodna u daljoj borbi.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna