NAJAVLJEN 15. REGIONALNI SAJAM PRIVREDE U OPŠTINI STARA PAZOVA

Novosti online

22. 09. 2022. u 10:55

KONFERENCIJA za medije povodom otvaranja 15. Regionalnog sajma privrede u Opštini Stara Pazova, koji ova lokalna samouprava organizuje sa Regionalnom privrednom komorom Sremskog okruga, održana je danas u prostorijama kompanije „MTU Maintenance Serbia” u Novoj Pazovi. Sajam će biti održan 29. i 30. septembra od 10 do 17 časova u prostoru Kompleksa sportsko-rekreativnih bazena između Stare i Nove Pazove.

НАЈАВЉЕН 15. РЕГИОНАЛНИ САЈАМ ПРИВРЕДЕ У ОПШТИНИ СТАРА ПАЗОВА

Novosti

Direktor kompanije „MTU Maintenance Serbia” Rajner Beker je izjavio da kompanija od 2019. godine uspešno sarađuje sa lokalnom zajednicom i Opštinom Stara Pazova. Još od prošlog sajma kompanija je imala mogućnost da predstavi svoje kapacitete lokalnom stanovništvu što je rezultiralo time da je trenutno jedna trećina zaposlenih u kompaniji, preko 60 radnika i radnica, zapravo sa teritorije opštine. Kompanija nije samo fokusirana na privredu, već aktivno ulaže u obrazovanje i unapređenje kvaliteta života. U tom smislu je kompanija započela sa izgradnjom obdaništa koje neće biti privatnog tipa, već će, zasnovano na principu javno-privatnog partnerstva između Opštine Stara Pazova i kompanije „MTU Maintenance Serbia”, omogućiti boravak dece iz porodica zaposlenih u kompaniji ali i drugih mališana koji žive na teritoriji opštine.


Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je izjavio da opština od samog početka uspešno sarađuje sa kompanijom „MTU Maintenance Serbia” i da će otvaranje novog vrtića privući dodatnu radnu snagu i unaprediti kvalitet života celokupne lokalne zajednice. Osim izgradnje vrtića, opština trenutno radi na izgradnji tehničke škole, čiji će sistem rada pratiti najmodernije trendove na polju tehnologije i znanja. Tehnička škola će u svom sklopu imati i internat, što će dodatno unaprediti kapacitet obrazovanja njenih polaznika. Povodom otvaranja 15. Regionalnog sajma privrede, Đorđe Radinović je napomenuo da u opštini trenutno postoji 1000 preduzeća, 3000 preduzetnika i preko 4000 poljoprivrednih gazdinstava, a posebno vredi istaći da u Staroj Pazovi trenutno posluje preko 100 inostranih kompanija. Važno je napomenuti da je stopa nezaposlenosti u opštini manja od 3% i da je 2013. godine u opštini bilo 9.400 zaposlenih dok taj broj sada iznosi 24.800. Upravo se predstavnici opštine nadaju da će svi ovi dosadašnji rezultati, praćeni uspostavljanjem nove vozne linije između Beograda i Novog Sada, kao i izgradnjom dodatnih edukativnih kapaciteta, biti dovoljan razlog da opština privuče još visokoobrazovanih kadrova i mladih bračnih parova, koji će dalje raditi na sveukupnom razvoju privrede u opštini koja na osnovu dosadašnjih rezultata prednjači u regionu.

Predstavnica Privredne komore Srbije i Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga Zorana Karalić je izjavila da sve veći broj posetilaca i izlagača svedoči o važnosti Regionalnog sajma privrede. Izlagački program će i ove godine biti obogaćen dodatnim manifestacijama, poput prezentacija, savetovanja i sajma zapošljavanja. Zorana Karalić je posebno najavila predavanje koje će biti organizovano drugog dana sajma (30. 9. u 13.30), jer će prezentaciju održati Ministarstvo privrede, Fond za razvoj Srbije i Razvojni fond Vojvodine, a tokom kojeg će biti predstavljene aktuelne važne aktivnosti i konkursi. Kao dodatna atrakcija, tokom sajma će biti organizovano razgledanje privrednih i turističkih potencijala opštine koja iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju.

Program: U programskom delu ovogodišnjeg sajma posebnu pažnju privlači stručno predavanje „POVERENjE – NAJTRAŽENIJA VREDNOST 21. VEKA” koje će održati Biljana Pešić iz „Alterna Internacional”, koja iza sebe ima sedam uspešnih generacija polaznika koji su novim saznanjima unapredili poslovanje, pa se za njeno predavanje traži „stolica više”.

Sajam zapošljavanja: Prateća manifestacija na kojoj će kompanije, preduzeća i preduzetnici iz regiona ponuditi poslovnu priliku za stotine novih radnih mesta održaće se drugog dana sajma od 11 do 13 časova.


Radno vreme: Sajam traje dva dana, 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan. Svečano otvaranje predviđeno je za 11 časova u četvrtak 29. septembra.

Atrakcija: Otvoreni autobus kompanije „BS Tours” i ove godine će krstariti kroz investicione komplekse opštine u okviru promocije industrijske zone.

VAŽNO JE ZNATI: * Resursi: Opština Stara Pazova ima više od 1.000 privrednih društava i preko 3.000 preduzetničkih radnji i domaćin je mnogim vodećim međunarodnim kompanijama: „MTU Maintenance Serbia”, „Scania”, „Obo Betterman”, „Streit Grou”, „Delhaize”, „EyeMaxx”, „LIDL” i drugi. * Atraktivna lokacija: Stara Pazova je na auto-putu E 75, delu Koridora 10 čija četiri kraka povezuju centralnu Evropu sa severom, istokom i jugom Srbije, a auto-putem Miloš Veliki i sa zapadnom Srbijom. * Statistika: Stopa nezaposlenosti na nivou Opštine je manja od 3%. *Industrija + turizam: Opština Stara Pazova razvija i promoviše sve primamljivije turističke potencijale, posebno vezane uz Dunav.

BONUS VIDEO: U ČAST SRBIJI: Pogledajte video sa Tajms skvera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu