LUDAJA I MUZIKA MAGNET ZA GOSTE: Za pet dana Kikindu posetilo više od 35.000 ljudi iz Srbije i regiona

R. ŠEGRT

20. 09. 2022. u 06:40

KIŠA nije pokvarila ugođaj, samo je malo više pokvasila ovogodišnje učesnike, posetioce i goste "Dana ludaje" u Kikindi. Za četiri dana, od četvrtka do nedelje, koliko je trajala ova manifestacija, grad je živeo za ludaje, kako samo u Kikindi nazivaju tikve, ali i za dobru muziku.

ЛУДАЈА  И МУЗИКА МАГНЕТ ЗА ГОСТЕ: За пет дана Кикинду посетило више од 35.000 људи из Србије и региона

Foto Grad Kikinda

Gradska uprava i Turistička organizacija za četiri dana priredili su pet vrhunskih koncertnih večeri, koje su oduševile i goste i Kikinđane. Pohvale organizatorima stižu sa svih strana za izbor izvođača, jer se ove godine u centru grada čula samo kvalitetna muzika. Organaizatori su zadovoljni jer je grad posetilo oko 35.000 gostiju, među kojima su i građani susedne Rumunije, ali i drugih gradova širom Srbije. Gosti su pohrlili u Kikindu zbog koncerata i proverenih muzičkih zvezda, najviše zbog Zdravka Čolića, koji je u subotu uveče, uprkos jakoj kiši pevao puna tri sata. Bio je to nastup koji će se dugo pamtiti i prepričavati. Podjednako dobar utisak ostavile su i grupe "Van Gog" i "Kerber", koje su jedna za drugom, nastupile u petak uveče.

- Volim da dođem u Kikindu, jer je važna u mom životu - otkrio nam je Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe "Van Gog". - U ovom gradu sam služio vojsku i odavde nosim divne uspomene. Publika na koncertu je bila fantastična. Video sam da ih je bilo svih uzrasta i to nam daje nadu da treba da idemo dalje.

Vojvodinu i fijakere, ali i reku Tisu, voli i Goran Šepa Gale iz niške grupe "Kerber", kojem, kako je rekao, prijaju tišina i mir ravnice.

- A, onda mi unesemo energiju i to je za nas veliki uspeh. Ako bismo mi birali, Kikinda bi sigurno bila među gradovima u kojima želimo da budemo, jer nas za nju vežu mnogo lepa sećanja - rekao je Šepa.

Ni ljubitelji klasične muzike nisu bili uskraćeni, jer je u četvrtak uveče pred Kikinđanima i njihovim gostima svirao naš poznati violinista Jovan Kolundžija. Bilo je planirano da koncert bude na otvorenom, ali je zbog kiše premešten u salu Narodnog muzeja, što je samo doprinelo boljem utisku.

Slatku bundevu na još slađu muzičku tortu na "Danima ludaje" stavili su trubači Dejana Petrovića i "Big benda" koji su u nedelju uveče zatvorili ovu manifestaciju koja je zvanično jedna od najboljih u Srbiji. Trube su svirale najveće hitove domaće i strane pop i rok muzike, kao i autorske pesme.

- Sve je proteklo u divnoj atmosferi. Muzički program je bio vrlo kvalitetan, a prateće aktivnosti su bile i osmišljene za sve uzraste i svačiji ukus. Iako nam vreme nije bilo saveznik, siguran sam da su svi naši gosti otišli iz Kikinde punog srca i sa divnim utiscima - ocenio je gradonačelnik Nikola Lukač.

ODUŠEVLjEN GOSTOPRIMSTVOM

I KAD sam prošli put bio u Kikindi oduševio sam se manifestacijom, programom i načinom na koji su nas domaćini ugostili. Nastupamo po Vojvodini i raduje me da publika voli našu muziku, iako su navikli na drugačije melodije. I još moram da kažem da volim kolač s makom i pitu s ludajom - kazao je Dejan Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri