VUČIĆ UGOSTIO MLADE SPORTISTE: "Otadžbina je ona koja nas spaja - iskreno se radujem svakom našem susretu"

Novosti online

11. 08. 2022. u 11:03

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić primio je mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnike kampa "Srbija te zove 2022".

ВУЧИЋ УГОСТИО МЛАДЕ СПОРТИСТЕ: Отаџбина је она која нас спаја - искрено се радујем сваком нашем сусрету

Foto: Tanjug

- Ovde su deca iz pola sveta. Iz Nemačke, Austrije, Italije, Kanade. Imamo decu iz Hrvatske, sa Banije, Korduna, iz Crne Gore, Severne Makedonije. Imali bi i decu iz Australije ove godine pošto se oko toga mnogo trudi naš čuveni košarkaš Aleks Marić. To vaše okupljanje u sportskom kampu u Srbiji toliko je važno da nisam u stanju da pronađem dovoljno dobre reči pa ću citirati naše pisce Kočića i Dučića.

Otadžbina je veza koja nas spaja sa ljudima našeg roda i jezika, a program “ Srbija te zove“ baštini, kako kaže, upravo ovo Kočićevo rodoljublje.

- Imali ste prilike da učite i mnogo toga naučite od poštvanih trenera. Želeo bih da se zahvalim svima koji su učestvovali, posebno Igoru Marinkoviću, Lazaru Mladenoviću, Branislavu Vučićeviću, Saši Rokviću, Andriji Mladenoviću. Iskreno se radujem svakom našem ovakvom susretu. Hoću da se zahvalim svim državnim ustanovama, ali i nevladinim organizacijama, koje su učestvovale u svemu ovome - kazao je Vučić.

Foto: Tanjug

Predsednik kaže da moramo da znamo gde su nam koreni i gde pripadamo.

- Otadžbina je kolektivni duh jednog naroda, rekao je veliki Jovan Dučić. To je onaj duh zajedništva koji nas okuplja sa raznih meridijana. Naša namera je da se uvek vraćate u svoju Srbiju, da uvek imate u glavi ''šta mogu da uradim za svoju otadžbinu, hoću da uradim sve što mogu i pada mi napamet da pomogem svoju zemlji''. Da se vratite i igrate, na primer fudbal ili košarku za svoju Srbiju, da pomognete svojoj zemlji i da se na taj način najbolje osećate. Mi ćemo iz godine u godinu se truditi da dovedemo sve više dece - kazao je predsednik i zahvalio se svima.

Foto: Tanjug

Pitao je predsednik decu da li im se svidelo u Beogradu, da li im se svidela Promenada.

- A, nekada vam postave prepreke, kada gradimo... Da nismo imali hrabosti da sklonimo jedno drvo, ne bismo imali autoput, a ovako smo spasili desetine života, da ne pričam koliko je dobrog za ekonomiju time urađeno... Tako vam je sa Beogradom na vodi. Kritikovli su taj projekat, a sada vidite i po deci, svi to vole - rekao je Vučić.

 

Predsednik je na kraju poručio "Samo upornost, snaga, energija, ambicija i entuzijazam i niko ne može da vas pobedi. Živela Srbija".

Foto: Tanjug

Dresevi za predsednika

Predsednik je na kraju od dece na poklon dobio dreseve na kojima piše njegovo ime i potpisi svih učesnika kampa.

Inače, sportski kamp "Srbija te zove" ove godina okuplja oko 200 mladih iz regiona i sveta, uzrasta od 12 do 15 godina.

Oni tokom desetodnevnog boravka imaju priliku da treniraju, ali se i takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu, a treninge vode profesionalni sportisti iz Srbije.

Foto: Tanjug

Kamp se održava u Domu učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle", a osim sportskih treninga i takmičenja polaznici mogu da kroz šetnje upoznaju i neke od kulturnih znamenitosti Beograda.

Kamp organizuje Sportsko udruženje "Sportstars", a podržala su ga četiri ministarstva, uz pokroviteljstvo predsednika Aleksandra Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (62)

MOŽE STOMAK DA ZABOLI Srbin kupio krofnu sa kremom - ostao u šoku kad ju je presekao i video šta ima u njoj (FOTO)