SENIORI SE TAKMIČILI U PISANJU PUTOPISA: Osmu godinu zaredom proglašeni dobitnici "Draganove nagrade"

V. N.

30. 06. 2022. u 10:33

VEĆ osmu godinu zaredom nevladina organizacija "Amiti - snaga prijateljstva" dodelila je "Draganovu nagradu" za najbolje putopise starijih osoba.

СЕНИОРИ СЕ ТАКМИЧИЛИ У ПИСАЊУ ПУТОПИСА: Осму годину заредом проглашени добитници Драганове награде

Foto Privatna arhiva

Žiri je nagradio po tri rada iz pet kategorija: najbolja ženska i muška putopisna priča, priča o putovanju po Srbiji i u inostranstvo i najbolja putopisna pesma.

Na konkurs su mogle da se prijave osobe starije od 60 godina, a ovog puta, najmlađi učesnik je imao 60, a najstariji 88 leta. Ovom prilikom su dodeljene nagrade i pohvale dobitnicima iz Beograda, Apatina, Aranđelovca, Zrenjanina i Novog Sada, a oni su čitali delove svojih radova, i govorili o svojim motivima za učešće, o svojoj želji da podele sa drugima doživljeno, da pokažu da je moguće živeti punim plućima i u trećem dobu. To potvrđuje i moto konkursa - "Nisu bitne godine vašeg života. Bitno je kakav život živite u godinama koje imate".

Književne večeri i dodele nagrada biće upriličene i u Kragujevcu 5. jula, u Nišu sledećeg dana, kao i u Vrnjačkoj Banji gde će prvonagrađeni, sa sebi dragim osobama boraviti tokom vikenda od 8. do 10. jula ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024