NEVREME STIŽE U SRBIJU: Oblaci iz Hrvatske i Slovenije donose oluju, pljuskove i grmljavinu (VIDEO)

Novosti onlajn

16. 06. 2022. u 19:37

SNAŽNO nevreme protutnjalo je Slovenijom i u ovim trenucima stiže u Hrvatsku. Prema satelitskim snimcima portala Rejn Alarm, oluja se približava karlovačkom području, a nevreme se, prema najavama meteorologa očekuje i u Srbiji.

НЕВРЕМЕ СТИЖЕ У СРБИЈУ: Облаци из Хрватске и Словеније доносе олују, пљускове и грмљавину (ВИДЕО)

Foto: P. Milošević

Nevreme u Sloveniji

Oluja u Sloveniji je pogodila sever zemlje, a ubrzo je zahvatila i unutrašnjost. Prema prvim informacijama iz centra za informisanje, najviše problema je u opštinama uz reku Dravu.

Agencija za životnu sredinu – ARSO, izdala je upozorenje da je u unutrašnjosti zemlje moguće jače nevreme sa čestim udarima groma, jakim vetrom, pljuskovima i gradom.

Najgore je bilo u Štajerskoj, Koruškoj, na istoku i jugoistoku Slovenije.

Aktivirana su i profesionalna i dobrovoljna vatrogasna društva jer se događaji velikih razmera beleže na više od 20 lokacija: nevreme je izazvale bujične poplave, poplavljeni su neki objekti, odroni su zatvorili neke puteve i srušena su mnoga stabla. Nepogode su već stigle u neke delove zemlje Hrvatske i jak vetar je lomio stabla u Karlovcu.

Promena stiže i u Srbiju

Kako je danas najavio RHMZ i u Srbiji se večeras na severu očekuje naoblačenje, sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U Srbiji u subotu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ponegde na jugoistoku zemlje.

(Objektiv)

BONUS VIDEO:

DOJAVE O BOMBAMA U OSNOVNIM ŠKOLAMA U SRBIJI: Roditeljima jutros stigle poruke da decu ne dovode

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)