KORONA PRESEK: Preminula dva pacijenta, virus potvrđen kod 249 osoba

Novosti online

01. 06. 2022. u 16:19

KORONA virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 249 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo dvoje pacijenata.

КОРОНА ПРЕСЕК: Преминула два пацијента, вирус потврђен код 249 особа

Foto: V.N.

Ovi podaci predstavljaju današnji presek stanja u vezi sa virusom korona u Srbiji.

Testirane su 7.644 osobe.

Na respiratoru je 10 pacijenata.

Juče, 31. maja, virusom je zaraženo 265 osoba, a od posledica zaraze koronom preminuo je jedan pacijent.

Broj novozaraženih korona virusom je iz dana u dan u opadanju, a takođe je smanjena i potreba za hospitalizacijom. Crvene zone u opštim bolnicama širom Srbije se zatvaraju, dok će se bolničko lečenje od sada odvijati samo u Batajnici, Mišeluku i Kruševcu.

Takođe, infektivna i pulmološka odeljenja od sada će lečiti samo non-kovid pacijente, dok će kovid ambulante pri domovima zdravlja nastaviti sa radom, odluka je Ministarstva zdravlja, nakon analize epidemiološke situacije u Srbiji. Pacijenti koji zahtevaju bolničko lečenje u ovom momentu su ljudi starijeg životnog doba sa pridruženim bolestima, te je nakon zaražavanja virusom neophodno pratiti njihovo stanje i lečenje, ali u bolničkim uslovima.

Podsetimo, za ulazak u Tursku od danas više nije potreban negativan PCR ili brzi test na korona virus preko svih graničnih prelaza, objavio je list Hurijet.

Ranije su turisti bez potvrde o vakcinaciji ili potvrde o preležanom kovidu 19 za ulazak u Tursku morali da prilože negativan PCR test urađen najmanje 72 sata pre ulaska, ili antigen test ne stariji od 48 sati.

BONUS VIDEO:

VAŽNO JE ZBOG DRUGIH: Izjava arhiepiskopa ohridskog gospodina Jovana nakon vakcinacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri