POZIVANjE NATO na imunitet u slučaju tužbi koje su protiv njega prošle i ove godine podneli Višem sudu u Beogradu oboleli od kancera, kao posledice bombardovanja osiromašenim uranijumom, italijanski advokat Angelo Fiore Tartalja smatra apsolutno neutemeljenim.

Komentari (5)

Boba

31.05.2022. 08:53

Zašto se ne ugledati na Italiju i ukinuti takse. Za državu to nije neki iznos ,dok je za pojedince zaista mnogo, s obzirom da državu ne brane biznismeni i sl. već obični građani.

Kik kik

31.05.2022. 12:49

Pritisnite NATO ,,ili pristaju na fer sudjenje i odstetu ili se ukida sporazum iz 2005 godine na svim teritorijama i u svim drzavamai naravno dati vremenski rok,,ako mogu davati stotine milijardi evro za oruzje Ukrajini mogu i obestetiti zrtve nastala njihovim bombama

babababa

31.05.2022. 14:41

E hvala Bogu da je ovo konačno došlo na red. Mnogi su pomrli dosad, država bi trebalo da stane iza svih pojedinaca i da im finansijski pomogne oko troškova umesto što diže namete i otežava ceo proces tj. štiti NATO od sopstvenih građana kojima su živvoti u pitanju.

Moje mišljenje

31.05.2022. 16:18

Država bi pod hitno trebalo da oslobodi ovakve slučajeve plaćanja sudske takse, bar dok se ne naplati spor. Dalje, kako oboleli od raka da utvrde da li je njihova bolest posledica bombardovanja i GDE se to utvrđuje? Dajte nam bliže podatke o advokatu i grupi koja tuži. Neophodno je da država zvanično ovo preuzme na sebe.

dsc

15.06.2022. 17:36

Зашто држава не помогне, ко ће други имати? Нити борцима нити сиромасима нити фабрике домаће па шта ће нам стране инвестиције да би били њихова јефтина робовска снага?! Шешељ би то боље урадио, то је и рекао домаће фирме, обезбеђење бораца и сиротиње, чак ни пензије нису никакве шта ће ми подземни којим никад нећу ићи или болнице где су страшно нељубазни радије ћу умрети кући а болнице немају ни катетер због кога ми је мајка умрла и још много њих оболелих од рака?!