AKO STE ODVAŽNI I HRABRI, PRIJAVITE SE: Poziv mladima da odsluže redovni vojni rok

Novosti online

20. 05. 2022. u 17:20

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka i postanu deo našeg velikog jedinstvenog tima Vojske Srbije koji se svim srcem bori za našu zemlju.

АКО СТЕ ОДВАЖНИ И ХРАБРИ, ПРИЈАВИТЕ СЕ: Позив младима да одслуже редовни војни рок

Foto Tanjug

- Ako ste odvažni, hrabri, umete da funkcionišete u timu i ako ste spremni da stičete nova znanja i veštine, a to je poželjno svuda u svetu da radite na sebi, dođite i prijavite se do kraja maja za dobrovoljno služenje vojnog roka. Želimo da upoznate našu vojsku, da vidite koliko je danas opremljenija, koliko je savremena i koliko kroz nju možete da unapredite sebe – rekao je ministar Stefanović.  

Kako je podsetio, zahvaljujući pojednostavljenim procedurama mladi danas odmah po odsluženju dobrovoljnog vojnog roka mogu postati profesionalni vojnici, ukoliko su zainteresovani za to. Takođe, i ukoliko nisu svakako će biti opremljeni novim znanjima za dalji život i za bavljenje različitim civilnim poslovima.   

- Plata na dobrovoljnom služenju vojnog roka koju Vojska danas nudi, što naravno nije presudno, iznosi oko 38.000 dinara mesečno. Ono što jeste važno, što je zapravo najvažnije - da morate da volite Srbiju. U suprotnom, čak i da imate sposobnosti junaka iz akcionih filmova niste za ovaj tim. Zato ako volite Srbiju, ako ste spremni da radite na sebi, da učite od najboljih, da stičete nova znanja i veštine, upoznate našu tehniku, tehnologiju i sve ono što Vojska danas ima, dođite i postanite deo tima Vojske Srbije, dođite da dobrovoljno služite vojsku – poručio je ministar Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDU 29. JUN: Tropske noći do 6. jula, danas do 37 stepeni!