DONACIJA OD 40 MILIONA OTIŠLA U RUKE STUDENTSKIM UDRUŽENJIMA: Evo ko je dobio novac

Lj.B.

12. 05. 2022. u 13:30

MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je ugovore o donaciji za 66 studentskih udruženja koji će realizovati programe koji su usmereni na kulturno-umetničke, zabavne, sportske i druge aktivnosti od opšteg interesa za studente.

ДОНАЦИЈА ОД 40 МИЛИОНА ОТИШЛА У РУКЕ СТУДЕНТСКИМ УДРУЖЕЊИМА: Ево ко је добио новац

Foto: Udruženje studenata

On je istakao da Ministarstvo već 20 godina finansira rad studentskih udruženja i kulturno-umetničkih društava, te da je za ove namene, ove godine, izdvojeno 40 miliona dinara.

Ministar je naveo da su neki od podržanih projekata potpuno novi, a neki su već tradicionalni, poput Programa Udruženja studenata sa Hendikepom "Inkluzijada - generacija 12", koji se bavi podizanjem svesti o konceptu socijalne inkluzije.

Foto: Udruženje studenata


- Oko 50 studenata je direktno uključeno u ovaj program, a oko 1.500 studenata se upozna sa ciljevima tokom realizacije programa na godišnjem nivou - rekao je ministar.

On je posebno izdvojio podršku za šest akademskih kulturno-umetničkih društava AKUD "Branko Krsmanović", AKUD "Žikica Jovanović Španac", AKUD "Mika Mitrović Jarac", Akademski hor "Kolegium muzikum", AKUD "Sonja Marinković" iz Novog Sada i Akademsko društvo "Gusle" iz Kikinde.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri