TRESLA SE CELA ZGRADA: U Kruševcu uznemireni zemljotresom - odavno nisu osetili ovakav potres, tlo se mrdalo i u Varvarinu!

S. BABOVIĆ

10. 05. 2022. u 22:13

VEČERAS u 21:38 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 3.8 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Deligrad.

ТРЕСЛА СЕ ЦЕЛА ЗГРАДА: У Крушевцу узнемирени земљотресом - одавно нису осетили овакав потрес, тло се мрдало и у Варварину!

Foto: EMSC printskrin

Iako je epicentar bio u susednom Nišavskom okrugu, u Kruševcu se odavno nije osetilo toliko jako podrhtavanje zemlje.

Stanari viših spratova stambenih zgrada javljaju da su imali osećaj da je nešto jako puklo, da se cela višespratnica zatresla.

Osim u Kruševcu, podrhtavanje tla osetilo se i u Aleksincu, Varvarinu, javljaju meštani "Novostima".

Poslednja dva zemljotresa blizu Kruševca registrovana su u novembru 2021. godine, ali oni nisu prelazili tri jedinica Rihterove skale...

Kako navode u Republičkom seizmološkom zavodu, teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na V-VI stepena Merkalijeve skale.

Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)