BEZ PRENOSA IZ MOSKVE: RTS se neće uključiti u Paradu Pobede u ruskoj prestonici

Novosti online

08. 05. 2022. u 21:44

U MOSKVI će sutra biti održana Parada pobede posvećena 77. godišnjici Pobede u Velikom otadžbinskom ratu, a prema programskoj šemi Radio televizije Srbije, oni Paradu pobede neće prenositi.

БЕЗ ПРЕНОСА ИЗ МОСКВЕ: РТС се неће укључити у Параду Победе у руској престоници

Foto: AP

Parada pobede uživo na portalu "Novosti"

Ovogodišnja parada na Crvenom trgu posvećena 77. godišnjici Dana pobede razlikovaće se od od svih prethodnih posle završetka Drugog svetskog rata 1945. godine.

Kao veterana među stranim dopisnicima predsednička administracija je pozvala na svečanu tribinu i stalnog dopisnika "Večernjih novosti" iz Moskve - Branka Vlahovića, te ćete prenos Parade pobede moći da pratite uživo na našem portalu.

Ova parada se održava istovremeno dok traje vojna operacija u Istočnoj Ukrajini pa je posvećena, ne samo onima koji su se u Drugom svetskom ratu borili protiv Hitlerove armije, već i sadašnjim vojnicima i oficirima koji ratuju, kako navode u Moskvi, protiv neonacista u Ukrajini. Upravo zato će osam lovaca "mig-29" nad Crvenim trgom napraviti sutra slovo Z koje kao znak prepoznavanja imaju ruske mehanizovane jedinice koje se sada nalaze u Ukrajini.

Parada počinje tačno u 10 časova kada kroz kapije Spaske kule izađe automobil "aurus" sa brojem 0001 u kojem će biti ministar odbrane Sergej Šojgu. On će obići jedinice koje učestvuju na paradi, a zatim će raportirati predsedniku, ujedno i vrhovnom komandantu Vladimiru Putinu. Po tradiciji Putin će posle parade položiti cveće na grob Neznanog junaka pored zidina Kremlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)