IZGUBILA SE U GUŽVI NA PIJACI: Već šest dana ni traga ni glasa od Marije Stanković (16) iz Prćilovice kod Aleksinca

J. ĆOSIN

06. 05. 2022. u 20:39

MARIJA Stanković (16) iz Prćilovice kod Aleksinca netragom je nestala pre šest dana nakon što je, prošle subote, sa starijim bratom Boškom otišla na niški buvljak kod "Mašinske industrije" po neke stvari. Po njegovim rečima, nestala je kada su već privodili kupovinu kraju.

ИЗГУБИЛА СЕ У ГУЖВИ НА ПИЈАЦИ: Већ шест дана ни трага ни гласа од Марије Станковић (16) из Прћиловице код Алексинца

Brat i majka nestale tinejdžerke Marije Stanković / Foto J. Ć.-privatna arhiva

- Ostavio sam je da čuva stvari, da bih ja otišao da kupim telefon. Kada sam se posle pet ili deset minuta vratio, nje nije bilo. Pitao sam ljude da li su je videli, ali nisu ništa mogli da mi kažu. Niko je nije video - kaže Boško.

Njihova majka Ružica Stanković noćima već ne spava zbog brige za ćerkom.

- Ne znamo šta se desilo sa Marijom, nije se vratila sa pijace. Dala sam joj u subotu 1.000 dinara da ide sa bratom da kupi stvari za sebe i Boško se vratio, ali ona nije. Tražila sam je po Aleksincu i u Žitkovcu, ali je nigde nema - kaže nam Ružica.

Gordica Savić iz aleksinačkog sela Katun, hraniteljka kod koje je nestala devojčica neko vreme boravila, kaže da još ne može da poveruje da je Marija naprosto nestala.

- Kad sam juče ugledala sliku moje Marije na televiziji i čula da je nestala, naježila sam se od brige. Tu plavu haljinu na fotografiji sam joj ja kupila za drugarsko veče, odnosno za slavlje povodom završetka osnovne škole. Gledala sam je kao svoje dete, a ona me je zvala majkom. Duša mi se kida od brige, molim se da je dobro, da joj se ništa loše nije desilo - kaže Gordica.

Marija je u njenu porodicu stigla kao osmogodišnjakinja i tu je na hraniteljstvu bila do 8. novembra prošle godine.

- Divno se uklopila sa nama, nikakvih problema sa njome nikada nismo imali. Mnogo je poštovala mog supruga, zvala ga je "učitelju", jer joj je zaista predavao u drugom razredu osnovne škole. Pričala sam joj o njenim roditeljima, učila sam je da ih voli, bez obzira na sve, ali ona nije pokazivala neko interesovanje za njih. Sa majkom se videla samo jednom u Centru za socijalni rad, i to kad je bila u petom razredu osnovne škole. Sve se promenilo prošle godine kada je pošla u prvi razred srednje škole u Aleksinacu. Upisala je pekarsko zanimanje u Poljoprivrednoj školi i tamo je upoznala neke devojčice, koje su komšinice njene majke u selu Prćilovica. One su joj kazale da joj je otac umro i da joj majka tuguje, što je Mariju teško pogodilo - priča Gordica, koja veruje da je Marija preko drugarica stupila u kontakt sa majkom i da ju je ona nagovarala da se vrati. - Na rastanku sam se rasplakala, zagrlila sam je i poljubila i rekla joj da bude dobra kao što je kod mene bila.

REKLA DA SE POKAJALA

Gordica kaže da je Mariju videla u januaru ove godine kada je nenajavljeno došla u Katun.

- Bila je mokra, prljava i tužna... Bilo mi ju je žao, rekla sam joj da se okupa i presvuče i postavila sam joj da ruča. Rekla mi je da se pokajala što je otišla kod majke, da joj je mnogo bolje bilo kod nas. Međutim, mi tu ništa nismo mogli, hraniteljstvo je prestalo. Pozvala sam Centar za socijalni rad, rečeno mi je je pošaljem kod njih. Odvezli smo je do tamo, ona je ušla u zgradu i dalje više ništa ne znam.

APEL ZA POMOĆ

Marija je u trenutku nestanka na sebi imala plavu duksericu sa kapuljačom, roze helanke i iste takve patike. Policija je pozvala svakog ko o njoj ima bilo kakva saznanja da se javi na brojeve telefona 192 i 018 522-982.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?