JOVIĆ UMRO OD UPALE PLUĆA: Tužilaštvo zvanično odbacilo krivične prijave u vezi sa smrću policijskog inspektora

S. J. M.

05. 05. 2022. u 11:32

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivične prijave u vezi sa smrću bivšeg policijskog inspektora Dejana Jovića, nakon što je komisijskim veštačenjem doktora specijalista zaključeno da je preminuo prirodnim putem, usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog korona virusom.

ЈОВИЋ УМРО ОД УПАЛЕ ПЛУЋА: Тужилаштво званично одбацило кривичне пријаве у вези са смрћу полицијског инспектора

Foto: Arhiva Novosti

Zbog nastalih komplikacija ove infekcije u vidu progresivnog pogoršaanja plućne funkcije i razvoja šoknog stanja, Jović nije uspeo da se izbori i preživi, saopštilo je Tužilaštvo.

Prijave za teško ubistvo su odbačene jer ne postoje osnovi sumnje da je ono i učinjeno.

Iz Tužilaštva podsećaju da se u mišljenju veštaka navodi da je:

- Smrtni ishod kod Dejana Jovića nastupio i pored svih mera intenzivnog lečenja, preduzetih sve vreme boravka u specijalizovanoj bolnici, od skoro tri i po nedelje. Na osnovu medicinske dokumentacije u spisima može se reći da se uzrok smrti Jovića ne nalazi u nekoj drugoj okolnosti koja nije u direktnoj vezi sa virusnom infekcijom. Analizom medicinske dokumentacije u spisima koja se odnosi na lečenje, ustanovljeno je da su svi pojedinačni nalazi međusobno saglasni, jasni i logični po pravilima medicinske struke, kao i da je tok bolesti koji je opisan u medicinskoj dokumentaciji u spisima opisan pravilno, da je jasan i logičan, te da je smrtni ishod jasan i logična posledica takvog toka i istorije bolesti od koje je i preminuo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO ĐURĐEVDAN I VASKRŠNJI PONEDELJAK: Ovo valja danas uraditi, a nikako nemojte da prekršite jednu stvar