MOJ SAN SADA JE STVARNOST: Završava se kuća Marka Smiljkovića

S. Babović

29. 04. 2022. u 16:36

MARKO Smiljković (18), tinejdžer iz Gornje Ržanice kod Aleksandrovca, useliće se u novu kuću - u maju. Dom za ovog teško bolesnog dečaka gradi se u okviru velike humanitarne akcije.

МОЈ САН САДА ЈЕ СТВАРНОСТ: Завршава се кућа Марка Смиљковића

Radovi se privode kraju, Foto Privatna arhiva

Kako su za "Novosti" potvrdili neumorni dobrotvori, nedavno su završeni radovi na podnom grejanju, zahvaljujući firmi koja nije želela da naplati ni dinar, a na spisku nesebičnih ljudi naći će se i drugi majstori, angažovani na završnim radovima.

- U novoj kući počećemo nov život - kaže Marko Smiljković.

- Sve mi deluje kao san. Od mog domaćeg zadatka, kada sma poželeo da imam bolje uslove za život prošlo je osam godina. Nisam očekivao da će mi se želja ostvariti. A, sada moj san, postao je stvarnost.

Marko Smiljković, Foto Privatna arhiva

Od prošlog decembra, kada je udaren temelj novom domu, svaka je cigla ugrađena uz plemenitost i u dobroj veri da će Marko i njegova porodica dobiti pravi dom.

- Završeni su izolacija, malterisanje, grejanje, tako da smo sve bliže cilju - kaže Boban Pribanović, pokretač humanitarne akcije.

- Nema veće sreće za sve nas koji smo tu uz porodicu Smiljković od prvih dana, da pomognemo mladiću, koji se bori sa potkožnim tumorima glave, vrata, desne strane tela, ali i sa teškom skoliozom, zbog čega mu je ugrađena šipka.

Plac od tri ara Smiljkovićima su poklonile komšije. 

Foto Privatna arhiva

POMOĆ I OD ŠKRBIĆA

MARKU je pomogao i naš nekadašnji reprezentativac Dragan Škrbić (na slici).

Zahvaljujući njegovim kontaktima, Marka je pregledao poznati španski hirurg dr Norbert Ventura, koji pomaže najmlađim pacijentima sa težim deformitetima u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)