KORAK PO KORAK: Kako da, ukoliko niste uvek u mogućnosti, odate počast najmilijima iz svoje kuće

V. N.

23. 04. 2022. u 10:38

OBJAVA i praćenje elektronskih čitulja, poručivanje cvetnih aranžmana kako bi bili isporučeni na sahrani, ali i "iznajmljivanje" osobe koja će ukoliko niste u mogućnosti umesto vas da zapali sveću, samo su neke od novina koje će uskoro moći da koriste ne samo Beograđani, već i njihovi rođaci iz cele Srbije.

КОРАК ПО КОРАК: Како да, уколико нисте увек у могућности, одате почаст најмилијима из своје куће

Foto Shutterstock

Javno komunalno preduzeće "Pogrebne usluge" radi na portalu uz pomoć koga će digitalizovati svoje usluge i olakšati građanima da odaju počast najmilijima ukoliko zbog starosti ili iz bilo kog drugog razloga nisu u mogućnosti da prisustvuju pogrebu ili pomenu.

Prvi korak

Najpre je neophodno da se instalira aplikacija na mobilnom telefonu, koja će biti dostupna na svim android platformama. Može da je koristi svako ko ima pristup internetu i biće potpuno besplatna za preuzimanje.

Drugi korak

Pošto će aplikacija biti otvorenog tipa, nije potrebno registrovati se na istu, već samo u levom gornjem uglu izabrati neku od opcija koje će biti u ponudi. Klikom na neku od opcija, otvoriće se prozor s ponudama.

Treći korak

Svi zainteresovani moći će da izaberu da li žele da pokojniku zapale sveću, kupe cveće ili pronađu parcelu, a potrebno je samo kliknuti na željenu opciju, posle čega će radnici na groblju to postaviti i poslati sliku grobnog mesta kao potvrdu.

Četvrti korak

Ukoliko je potrebno da se pronađe tačno grobno mesto pokojnika, neophodno je u aplikaciji samo ukucati njegovo ime i prezime, posle toga će izaći slike i čitulja koju je potrebno prepoznati i kliknuti na nju. Odmah zatim, moći će da se izabere usluga koju osoba želi da ostvari preko te čitulje.

Peti korak

Takođe, postojaće mogućnost da se čitulja s tekstom objavi u štampanim i elektronskim medijima. Dovoljno je samo u pretrazi pronaći opciju, ukucati tekst i klikom na "pošalji" proces je završen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!