DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA MESECA: U nedelju i preko 27 stepeni

Novosti onlajn

20. 04. 2022. u 14:48

METEOROLOG Marko Čubrilo je na svom Fejsbuk profilu najavio kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА МЕСЕЦА: У недељу и преко 27 степени

Foto: N. Živanović

- Večeras poslednja hladna noć u narednom periodu kada će postojati opasnost od mraza. Za sada deluje da taj mraz neće biti tako dugotrajan i jak kao u proteklim noćima i da će se uglavnom tamo gde se javi registrovati od 2 sata do 5 sati ujutro, a oblasti koje su pod najvećim rizikom je praktično nemoguće odrediti, osim da bi to uz više planine, gde se mraz svakako očekuje, bili konkavni oblici reljefa, doline, udoline, kotline, doline uz rečne tokove, gde bi mraz mogao biti i do -3 stepena pri tlu ponegde.

Na sreću, sutra vrlo brzo sledi otopljenje, tako da mraz ne bi trebao trajati duže od nekoliko časova i u četvrtak sredinom dana maksimumi od +9 do +18 stepeni Celzijusa - napisao je Čubrilo i dodao:

- Tokom dana će se sa juga i jugozapada premeštati topao front ciklona koji će se razvijati nad Sredozemljem, tako da će naoblačenje uz kišu i pljuskove posle podne i krajem dana zahvatiti južne, jugozapadne i jugoistočne predele regiona. U petak još toplije, ali nestabilno, posebno od sredine dana nad južnim i jugozapadnim, a posle podne nad zapadnim, severozapadnim, središnjim i delom jugoistočnim predelima regiona, kada će se premeštati hladan front, uslovljavajući izraženo nestabilnu atmosferu.

Subota svežija i promenljivo oblačna, ponegde uz lokalan pljusak, ali slabiji i ređi u odnosu na petak i to uglavnom nad središnjim i jugoistočnim predelima, vetar će posle jakog južnog u subotu biti slab do umeren, zapadni. Dnevni maksimum od +8 do +18 stepeni Celzijusa.

U nedelju i preko 27 stepeni

On navodi i da nedelja ponovo donosi priliv toplog vazduha, dok će se još jedan front svojom glavninom premeštati zapadnije od nas, ali će posle podne ponegde nad zapadnim i severozapadnim delovima regiona usloviti ređu pojavu jakih grmljavinskih pljuskova, dok će glavnina nestabilnosti preko regiona prelaziti u noći ka ponedeljku, kada će biti češće pojave kiše i pljuskova.

- U nedelju nad istokom regiona veoma toplo, ponegde i oko +27 stepeni Celzijusa, a na zapadu svežije, oko +18 stepeni Celzijusa.

Početkom naredne nedelje promenljivo oblačno i prijatno toplo, sa temperaturama u granicama proseka, uglavnom od +13 do +20 stepeni Celzijusa, a povremeno će biti uslova i za grmljavinske pljuskove, posebno u utorak.

Posle 26. aprila verovatno sledi period suvog i toplog vremena, uz temperature iznad proseka, ali bez neke velike i rane vrućine, dok bi početak maja verovatno doneo nove nestabilnosti i osveženje.

Od sutra prelazimo u pravi prolećni režim vremena, kada prestajemo pratiti opasnost od mrazeva i pojave snega, a počinjemo pratiti nestabilnosti i opasnost od pojave jakih pljuskova, grada i olujnog vetra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april