SRBI NISU PALILI SVOJE CRKVE: Bratstvo Dečana očitalo lekciju LJimaju

R. Dr.

15. 04. 2022. u 09:00

TVRDNjE pojedinih albanskih političara sa Kosova i Metohije da su Srbi sami uništili sopstvene crkve u pogromu 2004. godine apsurdne su i nemoralne.

СРБИ НИСУ ПАЛИЛИ СВОЈЕ ЦРКВЕ: Братство Дечана очитало лекцију Љимају

Manastir Dečani, Foto P. Milošević

Ovo je, povodom izjave predsednika Socijaldemokratske inicijative Kosova Fatmira Ljimaja da srpske tajne službe stoje iza stradanja srpskog stanovništva na KiM 17. marta 2004. godine, juče saopštilo bratstvo manastira Visoki Dečani.

- Albanski ultranacionalisti uništili su 150 srpskih pravoslavnih crkava na Kosovu i mnogi od ovih vandalskih činova su na video-snimcima. Niko nije odgovarao za ove zločine - naveli su monasi Visokih Dečana na svom tviter-nalogu.

Seriji provokacija koja je prethodnih dana na račun Srbije stizala iz Prištine priključio se i Ljimaj koji je, govoreći u utorak uveče za prištinsku televiziju Kanal 10, naveo da postoje indicije da je tajna služba Srbije palila pravoslavne crkve tokom nemira 2004. godine.

Povodom najnovije verbalne provokacije iz kruga uticajnih političkih faktora na KiM, reagovao je i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović. Tvrdnje Fatmira Ljimaja on je ocenio kao nastavak kampanje laži protiv Beograda.

- Srpski manastiri su se samospalili, a Srbi su pozvali mlade Albance da poruše krstove na njima, a zatim su se samoproterali sa svojih vekovnih ognjišta na Kosovu i Metohiji - ironično je prokomentarisao Stefanović.

On je Ljimajeve tvrdnje ocenio kao "umobolne":

- Ovakve konstrukcije su posebno besraman nastavak kampanje ogoljenih laži protiv Srbije - naveo je Stefanović u reagovanju na društvenim mrežama.

NATO ČUVA PRIŠTINU

INAČE napete relacije između Beograda i Prištine prethodnih dana zategnute su zbog izjave Aljbina Kurtija da se "Srbija naoružava iz straha da će ostati sama, kao i da Kosovo nema čega da se pribojava jer uz Prištinu stoji NATO".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)