"SVE BEOGRAĐANE TRETIRAMO NA JEDNAK NAČIN" SNS potpisala protokol o saradnji sa predstavnicima Udruženja osoba sa invaliditetom grada Beograda

Novosti onlajn

29. 03. 2022. u 19:17

SRPSKA napredna stranka potpisala je danas protokol o saradnji sa predstavnicima Udruženja osoba sa invaliditetom grada Beograda. Cilj ovog sporazuma je ostvarivanje što bolje saradnje na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u Beogradu, stavljajući na raspolaganje stručnu ekspertizu, znanje i iskustvo svojih članova, relevantne informacije i kontakte.

СВЕ БЕОГРАЂАНЕ ТРЕТИРАМО НА ЈЕДНАК НАЧИН СНС потписала протокол о сарадњи са представницима Удружења особа са инвалидитетом града Београда

foto: SNS

Goran Vesić je rekao da se Beograd potrudio da u poslednjih osam godina postane grad jednakih šansi za sve ljude.

- U ovih osam godina ozvučili smo 89 semaforskih raskrsnica, uradili 26 km taktilnih staza, kao i oko 500 rampi za invalide u stambenim zgradama i tri nova boravka za decu. Na ovaj način smo pokazali da sve Beograđane tretiramo na jednak način - naveo je Vesić.

foto: SNS

Predsednik Udruženja distrofičara Beograda Dušan Trojanović kazao je da u prestonici Srbije živi 25000 građana sa nekom vrstom invaliditeta i da je njihova želja da uz pomoć grada unaprede uslove za jednak život svih osoba sa invaliditetom.

Ana Brnabić je istakla da će i grad i država nastaviti da ulažu u izgradnju infrastrukture za osobe sa invaliditetom kako bi svi oni imali pristup gradskim i republičkim institucijama.

- Srpska napredna stranka je veoma posvećena poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom i nastavićemo da se borimo zajedno za ove ljude - zaključila je Brnabić.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ U SUBOTICI: Zajedno stvaramo budućnost pristojne i moderne Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?