"OVO NAM MNOGO ZNAČI": Nastavak uspešne saradnje kompanije Meridian i opštine Gračanica

Promo

17. 03. 2022. u 16:00

SPORTISTI često kažu da je svaka utakmica podjednako važna, ali postoje i one koje sa sobom nose posebnu draž. Jedna takva odigrala se proteklog vikenda u sportskoj dvorani FMP u Železniku.

ОВО НАМ МНОГО ЗНАЧИ: Наставак успешне сарадње компаније Меридиан и општине Грачаница

Foto: Promo

U okviru 22. kolu ABA lige, na meču između KK FMP Meridian i KK Cibona prisustvovalo je oko 30 mališana sa Kosova i Metohije.

U pratnji predsednice opštine Gračanica, Liljane Šubarić, polaznicima škole košarke iz opštine Gračanica omogućeno je da provedu vikend u Beogradu, a da im poseta prestonici Srbije ostane dugo u pamćenju pobrinula se kompanija Meridian.

Nedelja je otvorena u beogradskom Muzeju Iluzija, dok je njihova delagacija vreme provela u upoznavanju sa zaposlenima domaće kompanije i regionalnog lidera u industriji igara na sreću.

Veče je bilo rezervisano za najzanimljiviji deo posete - poklone i košarkašku utakmicu. Igrači FMP Meridiana uručili su paketiće svojim novim navijačima, a neki od njih su upoznali i sportske heroje.

Foto: Promo

Gosti iz Gračanice imali su priliku da uživaju u vrhunskoj košarkaškoj utakmici, a kompletne utiske o boravku u Beogradu prenela je Ljiljana Šubarić:

- Utisci su predivni. Naša deca su oduševljena! Ovo je za njih veliki doživljaj. Veoma su ushićeni. Hvala kompaniji Meridian koja im je obezbedila i smeštaj u studentskom odmaralištu. Ovakve akcije su veoma značajne za našu zajednicu, upravo zbog toga što živimo u takvom okruženju gde naša deca nemaju mogućnosti da često posećuju ovakva dešavanja i aktivnosti, tako da nam ovo mnogo znači – rekla je predsednica opštine Gračanica.

Foto: Promo

Osim toga što je već više od dve decenije sinonim za održivo poslovanje, kompanija Meridian brigom o sopstvenom narodu na KiM podseća na odgovornost prema zajednici svakog od nas, organizujući brojne humanitarne akcije, dodele paketića mališanima tokom novogodišnjih praznika, kao i donacije ugroženim porodicama.

Veliki karavan humanosti Meridiana na Kosovu i Metohiji održava se svake godine, što je preraslo u svojevrsnu tradiciju, ali i u ogledni primer javno – privatnog partnerstva i sistemskog rada za rešavanje društvenih problema.

Zahvaljujući višegodišnjoj uspešnoj saradnji sa jednom od najbrojnijih srpskih opština na KiM južno od Ibra, kompanija Meridian je postala i strateški partner Opštine Gračanica.

- Zahvalna sam što je kompanija Meridian postala deo tima koji će raditi na boljitku i olakšavanju teških uslova života u kojima deca i mladi na Kosovu i Metohiji odrastaju. Uverena sam da će opština i Meridian zajedničke humane ideje, pretočiti u stvarnost. Radujem se našoj budućoj saradnji, a ovaj humani gest pokazuje da duh zajedništva i te kako živi u našem narodu i obavezuje nas da istrajemo u svim nedaćama - izjavila je Liljana Šubarić.

Zahvaljujući naporima i posvećenošću zaposlenih u ovoj kompaniji, koja je jedno od najvećih evropskih imena u industriji igara na sreću, naši najmlađi, ali i najugroženiji sugrađani na Kosovu i Metohiji nisu zaboravljeni u danima velikih nedaća.

Kompanija Meridian će i u narednom periodu, u koordinaciji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i državnim organima, biti u opsežnoj kampanji jačanja kapaciteta sugrađana na prostoru južne Pokrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri