"MLEKA I HLEBA NEMA, NA ULICAMA JE PUSTOŠ": Ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović za "Novosti"

S.S.R.

27. 02. 2022. u 13:04

USPELI smo juče, kolima ambasade sa diplomatskim tablicama, da na kratko odemo do prodavnice. Kolega je uzeo poslednji karton jaja, kupili smo suhomesnato i nešto brašna. Mleka i hleba odavno nema.

МЛЕКА И ХЛЕБА НЕМА, НА УЛИЦАМА ЈЕ ПУСТОШ: Амбасадор Србије у Украјини Аца Јовановић за Новости

Foto: Tviter/@SRBinUkraine1/Profimedia/Ilustracija

Nas četvorica živimo u Ambasadi Srbije, mesimo hleb, pratimo vesti i situaciju. Navikli smo na ove zvuke, detonacije, sve smo to u Srbiji prošli za vreme bombardovanja 1999. godine.

Ovako za "Novosti" situaciju u Kijevu, opisuje ambasador Srbije Aca Jovanović i dodaje da je upravo sada dobio informaciju da su zatvorena gvozdena vrata na metro stanicama, koja su i skloništa, i da niko ne sme da izađe do 8 časova u ponedeljak kada ističe policijski čas.

- Napolju je pusto, prođe sada jedno oklopno vozilo pored ambasade i to je sve. Nema izlaska, jako je opasno za sve koji izađu. Vode i struje ima, internet radi. Stalno razgovaram sa našim ljudima koji su još ovde. Bračni par iz Beograda je u hotelu, u skloništu su, imaju hranu. Smirujem ih i dajem im savete. Javio mi se još jedan čovek koji ovde živi, ima ženu Ukrajinku i dvoje dece. Želi autom da krene ka Srbiji. Rekao sam mu da to ne čini nikako do sutra posle isteka policijskog časa, pa ćemo onda da procenimo situaciju - priča Jovanović za "Novosti" i dodaje da je u kontaktu sa još jednom porodicom našom koja ovde drži restoran.

Kako nam je rekao, pre početka akcije, ukupno u Ukrajini je bilo oko 300 Srba, a sada ih je deseti deo ostao. Mnogi su otišli pre početka, a oni koji su krenuli na put prekjuče poslali su Jovanoviću poruku da su stigli u Srbiju.

Više o sukobu u Ukrajini čitajte u sutrašnjem, štampanom izdanju "Večernjih novosti"

BONUS GALERIJA: Rat u Ukrajini

BONUS VIDEO: RAZBIJENI UKRAJINCI - Ruska avijacija uništila ukrajinske oklopnjake

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave