PREMIJERKA BRNABIĆ: U obnovu škola od 2012. godine uložili smo 38 milijardi dinara

Tanjug

05. 02. 2022. u 16:00

PREMIJERKA Ana Brnabić obišla je danas Gimnaziju u Mladenovcu, gde je izjavila da će država uložiti više od 300 miliona dinara za njenu kompletnu rekonstrukciju, uključujući i fiskulturnu salu, i poručila da je država od 2012. godine u obnovu škola uložila 38 milijardi dinara.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: У обнову школа од 2012. године уложили смо 38 милијарди динара

Foto: Tanjug AP

Brnabić je kazala da će rekonstrukcija škole početi tokom letnjeg raspusta, kako bi gimnazilaci u Mladenovcu od sledeće školske godine mogli da uče u potpuno renoviranoj zgradi.

- Mnogo sam čula o problemu koji Mladenovac ima sa zgradom Gimnazije, jer je poslednji sprat potpuno urušen i ne koristi se od 2017. godine - rekla je Brnabić i dodala da je taj sprat rekonstruisan 2002, a da se urušio posle samo 10 godina.

Istakla je da je reč o Gimnaziji čiji đaci na takmičenjima ostvaruju velike uspehe i da je posebna po tome što ima zasebno IT odeljenje.

Brnabić je obećala da će država uložiti novac u rekonstrukciju te gimnazije "od poda do plafona" i da će nakon rekonstrukcije to biti jedan od najmodernijih objekata.

Prema njenim rečima, procenjuje se da će rekonstrukcija zgrade koštati oko 150 miliona dinara, a obnova fiskluturne sale još toliko, što je ukupno 300 miliona dinara, a kako je dodala, možda i više s obzirom na trenutne cene građevinskih materijala i usluga.

- Od 2012. godine u obnovu školske infrastrukture - osnovnih škola, srednjih škola, gimnazija, studentskih i učeničkih domova, uložili smo ukupno 38 milijardi dinara - navela je Brnabić.

Najavila je da će država nastaviti sa ulaganjima u prosvetu, kao što je to 2014. godine, uz zdravstvo, postavila jednim od svojih najvažnijih prioriteta.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je Vladi Srbije na velikoj podršci koju daje za rekonstrukciju Gimnazije u Mladenovcu.

Naveo je da tu gimnaziju pohađa oko 620 učenika.

Glišić se zahvalio i na podršci u svim ostalim projektima koji se rade na teritoriji te opštine, među kojima su izgradnja vodovoda, izgradnja sekundarne vodovodne mreže za 12 mesnih zajednica, izgradnja postrojenja za prečišhavanje otpadnih voda, 60 kilometara nove kanalizacione mreže, završetak gasifikacije.

Direktor Gimnazije u Mladenovcu Aleksandar Cvetković zahvalio je Vladi Srbije na podršci koju gimnazija dobija za kompletnu rekonstrukciju.

BONUS VIDEO: Premijerka Ana Brnabić obišla radove na proširenju terminala na aerodromu Nikola Tesla

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna