KORONA PRESEK: Blagi pad broja zaraženih, raste broj preminulih

Novosti onlajn

02. 02. 2022. u 16:22

U POSLEDNjA 24 sata virusom u Srbiji je zaraženo još 17.851 osoba, pokazuje najnoviji korona presek.

КОРОНА ПРЕСЕК: Благи пад броја заражених, расте број преминулих

Foto: V.N.

Bitku sa koronom izgubio je 61 pacijent.

Testirano je 36,874 osobe.

Na respiratorima se nalazi 166 pacijenata.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona dr Branislav Tiodorović kaže da ćemo imati talas za talasom tokom čitavog meseca, jer je prirodni proces u toku. Prema njegovim rečima, tok epidemije zavisiće od tri bitna faktora - koliko sami budemo poštovali mere, koliko će biti zaraženih među decom i da li ćemo uspeti da posle praznika sredinom meseca izbegnemo novi ciklus zaražavanja.

- Imamo jedan prirodni proces, i to je ono što sam rekao još juna meseca, da će biti ovog prirodnog procesa i apelovao i na vakcinaciju i na opreznost. Druga faza ovog talasa u okviru omikrona je krenula uveliko, obolevaju stariji ljudi, hronični teški bolesnici, to je ono što vidimo u dnevnoj statistici. Ali, moramo biti svesni da pogađa i mlade, tako da ne smemo potcenjivati omikron nikako. Jeste slabiji, ali ne kod svakog obolelog. Takođe, verovatno da je tu i delta soj, pa da imamo kombinaciju omikrona i delte, jer ovi teži oblici kod starijih ljudi verovatno da potiču od toga, međutim ako su hronični bolesnici u pitanju onda je opasan bilo koji soj. Naravno, dosta je nevakcinisanih a tu je i grip, što dodatno otežava - kaže profesor Tiodorović.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!