NEMAČKA VRATILA SRBIJU NA „CRVENU“ LISTU: Nevakcinisani i oni koji nisu preležali kovid moraju u karantin

Novosti online

14. 01. 2022. u 17:17

NEMAČKA je vratila Srbiju na listu visokorizničnih zemalja, pa će od nedelje biti otežan ulazak u tu zemlju, odnosno nevakcinisani i lica koja nisu preležala kovid će morati u karantin.

НЕМАЧКА ВРАТИЛА СРБИЈУ НА „ЦРВЕНУ“ ЛИСТУ: Невакцинисани и они који нису прележали ковид морају у карантин

Čekanje na vakcinu u Nemačkoj, Foto AP

Pored Srbije, na listu zemalja sa višim rizikom infekcije, vraćene su, između ostalih, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, ali i zemlje EU kao što su Francuska, Austrija, Letonija, Bugarska, te i druge države sa više strana sveta.

Što se našeg regiona tiče Hrvatska je na listi visokorizičnih zemalja od 24. oktobra prošle godine, Crna Gora od 15. avgusta, a Slovenija od 26. septembra.

Povratak na listu visokorizičnih zemalja posebno pogađa putnike koji nisu vakcinisani.

Od nedelje svi putnici koji žele da uđu u Nemačku moraće da se registruju elektronski, a moraju da imaju sertifikat o vakcinaciji, ili o preležanom kovidu ili negativan test na korona virus.

Vakcinisani i izlečeni ne moraju u obavezni 10-odnevni karantin.

Osobe koje, nisu preležale kovid i nisu vakcinisane, mogu da se oslobode izolacije najranije petog dana testiranjem na kovid 19.

Nevakcinisana deca, mlađa od šest godina izuzeta su od ove mere i njima se karantin prekida automatski nakon pet dana.

Nemačka je pooštrila mere ulaska u zemlju zbog širenja omikron soja, prenosi Tanjug.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu