ŠESTI je dan potrage u Beogradu za Splićaninom Matejem Perišom, kojem se u novogodišnjoj noći ispred noćnog kluba Gotik pored Save izgubio svaki trag.

Komentari (2)

Lazar

05.01.2022. 14:58

E moj druže,sve si rekao.Sve si rekao time da ste bili svakodnevno u toj priči o raznim opijatima i tebi je normalno da su baš tebe i vas iz ekipe pitali gde da ju nabave.7 poslednjih sezona radim na području Poreča i Novigrada u nekoliko najjačih firmi što se tiče turizma,Plava laguna,Valamar... i prosto je neverovatno da mene niko nikad nije pitao gde da nabavi išta od toga što je nabrojao ovaj tkz.pijatelj.Niti sam čuo od ikoga od mnogih prijatelja s kojim sam radio da je i njih iko pitao.A dolazili su turisti sa ferarijima,poršeima,lambordžinijima....Daj Bože da je dečko živ!

Savo

05.01.2022. 16:03

Šta znači "skiper"? Na kopnu to je vozač s dozvolom "B" kategorije. Po srpskom ili hrvatskom jeziku to je "upravitelj ili voditelj čamca". Neki novinari reč skiper prevode kao "kapetan broda" jer za skipera i kapetana broda važe isti propisi o plovidbi morima, u lukama i narvno o izbegavanju sudara na moru. To je pogrešno. U obalnom delu Dalmacije ljudi vole da se predstavljaju kao skiperi. To je zvučno, impresionira. Ni jedan skiper nemože da upravlja sa brodom. Dakle nije kapetan. Ovo pišem da bi ukazao koliko su ti skiperi uobraženi i iskompleksirani ljudi. Rade 3-4 meseca, ostalo planduju.