NAJNOVIJE INFORMACIJE O NESTANKU SPLIĆANINA: Kapetan Zdravković o potrazi za nestalim Matejem Perišom (VIDEO)

J. D. Lj.

03. 01. 2022. u 13:57 >> 14:20

ISPRED kluba Gotik kod Beton hale Rečna policija patrolira duž obale reke Save u potrazi za nestalim Matejem Perišom (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О НЕСТАНКУ СПЛИЋАНИНА: Капетан Здравковић о потрази за несталим Матејем Перишом (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Vladica Zdravković, koji istupa ispred sportskog udruženja Obalska straža Beograd, rekao je danas da je veoma potresan nestanak Splićanina Mateja Periša.

- Smatramo da nam je svako dete bitno, bez obzira na nacionalnu pripadnost, i veoma nam je žao što se ovo dogodilo. Za Beograd je ovo veoma tužan trenutak da saznamo da se jedno dete vodi kao nestalo - kaže Zdravković.

Kapetan Zdravković napominje da ne sme zasada da se tvrdi, čak ni da se nagađa šta se s mladićem zaista dogodilo.

 

- Grad je naložio da se ograda ofarba u belo kako bi bila lako uočljiva. Ali je činjenica da je reka jaka, ide 10 kilometara na čas, temperatura reke je između 4 i 5 stepeni, tako da praktično ukoliko se mladić utopio, samo telo nije leglo na dno niti je na površini. Ono u nekom polukosom stanju okrenuto licem prema dnu pluta prema Dunavu. Nažalost, prema brzini reke, ukoliko se mladić utopio onda je on sad već u reci Dunav i proći će četiri do pet dana dok telo ne ispluta. Ovaj nemili događaj je zadesan, Beograd je širokog i otvorenog srca, menadžment je pokazao da je Nova godina protekla u najboljem redu, ministar Vulin je od prvog časa upoznat s nestankom deteta i lično je zainteresovan. Komandir Rečne policije 24 sata je prisutan, podinute su sve rečne patrole. Verujte mi, svi se nadamo da nije smrtni ishod - poručio je Zdravković.

- Nije nam lako, nadamo se da će se ovo ubrzo razrešiti - dodao je Zdravković.

Podsetimo, u noći između četvrtka i petka, odnosno 31. decembra oko 2.30 gubi se svaki trag mladiću iz Splita Mateju Perišu. On je sa svojim društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon