Transformacije enterijera uz pomoć malo boje i ručica za nameštaj

Novosti online

20. 12. 2021. u 07:15

LEPOTA je u detaljima. Ova tvrdnja nije ništa manje tačna ni kada je u pitanju dekoracija stana i uređenje pojedinačnih prostorija. Gledano na taj način, mali detalji poput ručica za nameštaj, kukica i bravica imaju moć da transformišu pojedinačne komade nameštaja, pa čak i čitav enterijer. Oni su poput nakita za nameštaj.

Трансформације ентеријера уз помоћ мало боје и ручица за намештај

Foto arhiva

Bilo da li želite da oplemenite i osvežite prostor ili da ga potpuno transformišete, npr. ukoliko vam je dosadila postojeća kuhinja ili trenutnu spavaću sobu želite da prilagodite za novog člana porodice, malo boje i promena detalja kao što su ručice za nameštaj može u velikoj meri da transformiše prostor.

Ukoliko ste spremni da date novu šansu starim komadima nameštaja koje želite da preobrazite ili da im date još jednu šansu da se uklope u vaše trenutno uređenje, slede saveti kako da običan nameštaj pretvorite u izvanredan uz samo nekoliko korekcija.

Dosadila vam je kuhinja? Promenite ručice

Kuhinje predstavljaju veliki izdatak prilikom uređenja i zato je ideja da potraju što duže. Ipak, vremenom se dešava da odabrana estetika kuhinje dosadi. To najčešće nije dovoljan razlog za promenu cele kuhinje, ali takođe i ne znači da se ne može nešto učiniti tim povodom. Za početak, promena ručica može da unese transformaciju stila koja je potrebna. Naročito kada su u pitanju jednostavnije kuhinje, ručice za nameštaj umnogome diktiraju krajnju estetiku. A ukoliko to nije dovoljno, može se promeniti i boja frontova, farbanjem ili se kompletni frontovi mogu zameniti. Ovo je svakako povoljnija varijanta nego kompletna izrada novih kuhinjskih elemenata.

Kuda sa krevecem za bebu? Kako spavaću sobu preobraziti u dečiju?

Dolazak novog člana označava lepu i veliku promenu u životu svake porodice i promenu dinamike, što u samom funkcionisanju, što i u raspodeli prostora. Beba je mala, ali joj je u samom startu potreban prostor za krevetac, za komodu za presvlačenje, a uskoro i gomile i gomile igračaka.

Najbolje je ukoliko postoji mogućnost da se za novog člana izdvoji cela soba, a ukoliko je slučaj da imate spavaću sobu koja je već opremljena, nije jedino rešenje da se kompletan nameštaj izbaci i da se iznova uređuje za bebu.

Umesto toga, jednostavna izmena kao što je promena ručica za nameštaj može da unese potrebnu transformaciju. Ukoliko je nameštaj pohaban, možda će morati i da se išmirgla i prefarba, a ukoliko ne, ručice različitih boja ili sa detaljima koji se uklapaju u dečiji enterijer doprineće da taj nameštaj bude prilagođen za dečiju sobu. Dodatna transformacija se može takođe izvesti detaljima, poput promene tepiha, novih zavesa, prekrivača i posteljine za krevetac, dečijih motiva na zidu i slično.

Od jeftine komode do glamuroznog komada nameštaja

Na tržištu se mogu pronaći brojne svedene komode i fiokari koji su sve popularniji u uređenju: što zbog svoje univerzalnosti (naročito kada se stan tek oprema bez krajnje ideje u kojem će se pravcu ići), što zbog povoljne cene.

Nakon što se odluči u kom šravcu će se ići sa krajnjim uređenjem, ovi komadi se najčešće zamenjuju novim, koji su u skladu sa estetikom novog prostora. Ipak, ono što se takođe može uraditi, obzirom da ove komode predstavljaju praznu stranicu koju možete dekorisati po svojoj želji, jeste da se one preobraze. Na primer, obična bela komoda može postati veoma glamurozan detalj u vašem enterijeru uz dodatak zlatnih detalja, poput zlatnih ručica za nemeštaj. Ukoliko želite da idete u ovom pravcu, na internetu se može pronaći zaista puno ideja za transformaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)