NASTAVNIK DAVIO DETE? Otac sedmaka iz škole kod Nove Varoši izneo ozbiljne optužbe protiv nastavnika istorije

A.Rovčanin

20. 12. 2021. u 11:43

MILIJA Bjelić iz Rutoša kod Nove Varoši prijavio je u petak policiji nastavnika istorije iz Osnovne škole „Gojko Drulović“ u Radoinji da je njegovog sina Dalibora, učenika sedmog razreda, nasred časa uhvatio za vrat i davio.

НАСТАВНИК ДАВИО ДЕТЕ? Отац седмака из школе код Нове Вароши изнео озбиљне оптужбе против наставника историје

Foto: Shutterstock

Bjelić očekuje od škole, policije i tužilaštva da preduzmu sve zakonom propisane mere protiv nastavnika i najavljuje privatnu tužbu.

- Uhvatio je šakama mog sina za vrat i stezao ga, potom i gurnuo. Dete je doživelo pravu traumu – ovo su reči oca sedmaka iz škole u Radoinji, koji je izneo ozbiljne optužbe na račun nastavnika istorije u toj školi.

- Očekujem reakciju škole, policije i tužilaštva, zahtevam da preduzmu sve potrebne mere protiv nastavnika, kojeg ću i ja privatno tužiti i goniti dok stvari ne isteram na čistac, da se ovako nešto više ne bi nikada dogodilo nijednom detetu – kaže revoltirano Milija.

On kaže da je njegov sin na putu ka školi pao i povredio nogu, te da je na čas istorije došao bez napisanog domaćeg zadatka.

Prema nezvaničnim saznanjima, u školi „Gojko Drulović“ je protiv nastavnika pokrenut disciplinski postupak zbog prijave učenika, ali će se tek utvrditi šta se tačno dogodilo na času istorije pošto đaci daju izjave u prisustvu roditelja. Svoju pismenu izjavu nastavnik je već dostavio i on negira da je rukama hvatao đaka za vrat.

Takođe, radnici Centra za socijalni rad u Novoj Varoši obići će školu u Radoinji i o događaju od petka razgovarati sa učenicima, a obaveštena je i prosvetna inspekcija.

BONUS VIDEO - EKSKLUZIVAN SNIMAK: Hitna pomoć odvozi jutjubera Daniela Đukića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)