POZNATO STANJE BEBE IZ KRAGUJEVCA: Majka preminula šest dana posle porođaja, oglasili se lekari

Novosti online

15. 12. 2021. u 08:16

- NOVOROĐENČE iz Kragujevca, čija je mama preminula šest dana nakon porođaja, stabilno je i negativno na korona virus - rekao je jutros direktor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac dr Slobodan Milosavljević.

ПОЗНАТО СТАЊЕ БЕБЕ ИЗ КРАГУЈЕВЦА: Мајка преминула шест дана после порођаја, огласили се лекари

Foto: Novosti

Beba je odmah po rođenju stavljena u inkubator, u kom je bila nekoliko dana i sada je stabilno.

Podsećamo, A.M. (42) je u bolnicu primljena 3. decembra, a dva dana kasnije se porodila prevremeno, u 34. nedelji trudnoće. Kao kovid pozitivna vođena je od 29. novembra.

Dr Slobodan Milosavljević objasnio je da je A.R. u trudnoći dobila gestacijski dijabetes što je bio njen jedini komordibitet.

- Odmah po prijemu bila je pregledana od strane ginekologa, odmah je prevedena u kovid deo Urgentnog centra za adekvatniji monitoring i praćenje. Inicijalno, pacijentkinja je lečena kiseonikom, nije bila stabilna, ali 5. decembra dolazi do pogoršanja kliničke slike, posebno radiološke sa sindromom “belih pluća” kod kovida – kazao je ovaj lekar.

Zbog ovakvog stanja, nastavio je on, ginekolog je zahtevao hitan carski rez posle kog je pacijentkinja intubirana. Na respiratoru je bila do subote kada je i pored pokušaja reanimacije preminula.

(RTS)

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE - Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić