ODNOS SRBIJE PREMA MANJINAMA PRIMER EVROPSKIM ZEMLJAMA: Ambasador Mađarske održao predavanje u Kulturnom centru Novog Sada

J. S.

13. 12. 2021. u 19:40

AMBASADOR Mađarske, Njegova ekselencija Atila Pinter održao je danas u Kulturnom centru Novog Sada sadržajno i studiozno predavanje o ulozi Mađarske u međunarodnim odnosima sa posebnim osvrtom na delovanje Višegradske grupe.

ОДНОС СРБИЈЕ ПРЕМА МАЊИНАМА ПРИМЕР ЕВРОПСКИМ ЗЕМЉАМА: Амбасадор Мађарске одржао предавање у Културном центру Новог Сада

KCNS

Ambasadora Pintera u Kulturnom centru Novog Sada dočekali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor ove ustanove, Bojan Panaotović. Pozdravnu reč uputio je gradonačelnik Vučević, nakon čega je otpočelo predavanje ambasadora Pintera.

Ambasador Pinter, naglasio je da odnos Mađarske i Srbije krasi veliko prijateljstvo. Odnos Srbije prema manjinskim narodima mogao bi da služi kao primer evropskim zemljama, stav je ambasadora Pintera.

- Mađarska snažno podržava projekat Otvorenog Balkana koji doprinosi stabilnosti i miru u ovom delu Evrope - naglasio je Pinter. Direktor KCNS Bojan Panaotović zahvalio se ambasadoru Pinteru na podršci i razumevanju koje Mađarska ima za Srbiju i naglasio da će predavanje ambasadora biti emitovano na izuzetno gledanom jutjub kanalu KCNS.

Centar za međunarodnu javnu politiku u čijoj organizaciji je upriličen događaj uručio je zahvalnice ambasadoru Atili Pinteru i Sunčici Marković, pomoćnici direktora KCNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna