PROBLEMI U SAOBRAĆAJU U SRBIJI: Gužva na Kružnom putu Resnik-Bubanj Potok

Tanjug

12. 12. 2021. u 12:51

NA Kružnom putu, Resnik - Bubanj Potok trenutno je zastoj u saobraćaju, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

ПРОБЛЕМИ У САОБРАЋАЈУ У СРБИЈИ: Гужва на Кружном путу Ресник-Бубањ Поток

Foto: A.Rovčanin

Vratarnica - Knjaževac - Svrljig, u selu Minićevo, zbog saobraćajne nezgode, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem i preusmeravanjem vozila okolnim ulicama.

Očekuje se normalizacija saobraćaja u narednih sat vremena. Auto-put E-763, Surčin Jug - Preljina, saobraćaj se odvija otežano usled nepovoljnih vremenskih uslova.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Državni putevi, granični prelazi i planinski centri prohodni

Svi državni putevi 1. i 2. reda u Srbiji, prilazi graničnim prelazima kao i planinskim centrima, trenutno su prohodni i saobraćaj se odvija normalno na celoj teritoriji zemlje, saopštava JP Putevi Srbije.

Na terenu je 1800 putara i preko 800 kamiona i mašina za čišćenje snega širom Srbije.

JP Putevi Srbije naglašava da angažovanost mehanizacije može biti veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, dodaje se u saopštenju.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, alpeluje se na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na kolovozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista