VESNI NEDOSTAJE JOŠ MALO DA BI PROHODALA: Noge izgubila štiteći bebu od NATO bombi

Дејан Ристић
Dejan Ristić

03. 12. 2021. u 15:41

VESNA Stojković iz Vranja, koja je bez obe noge ostala tokom NATO bombardovanja, započela je fizioterapiju, ali joj je potrebno još finansijskih sredstava da bi konačno stala na noge.

ВЕСНИ НЕДОСТАЈЕ ЈОШ МАЛО ДА БИ ПРОХОДАЛА: Ноге изгубила штитећи бебу од НАТО бомби

Dejan Ristić

Zahvaljujući novčanim uplatama humanih ljudi, Vesna je obezbedila oko 70 odsto potrebnih sredstava za nove proteze koje će joj zameniti noge, tako da je započela proces fizioterapeutskim vežbama na klinici u Beogradu. Međutim, potrebna cifra od 4,5 miliona dinara još nije dostignuta, tako da su joj toliko željene elektronske proteze još uvek pod znakom pitanja.

- Na klinici na Banjici sam započela program vežbi i ne gubim nadu da ću, uz pomoć ljudi dobrog srca, sakupiti potrebnu sumu i dobiti priliku da ponovo hodam. Vežbe i pripreme su naporne, ali mi najteže pada neizvesnost zbog nedostatka novca - kaže ona.

Vesna je teško povređena kada se, sama sa bebom, zatekla na ulici tokom NATO bombardovanja. Dok su padale bombe, ona je telom zaštitila bebu, ali su joj geleri zasuli noge, koje su, zbog težine povreda, morale biti amputirane.

Da bi nakon više od 20 godina ponovo prohodala, Vesni nedostaje novac za kolica, rehabilitaciju i prateće troškove koje je ispostavila firma iz Nemačke, proizvođač savremenih elektronskih proteza.

Svi koji žle da pomognu Vesni mogu to da urade na sledeći način:

Slanjem SMS poruke: Upišite 939 i pošaljite SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišite human939 i pošaljite SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823206-51

Uplatom na devizni račun: 160600000082349363

IBAN: RS35160600000082349363

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...