KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti online

21. 11. 2021. u 15:11

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da je virusom u Srbiji zaraženo još 2.081 osoba.

КОРОНА ПРЕСЕК: Најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Foto: V.N.

Nažalost, bitku sa koronom izgubilo je 59 pacijenata.

Ukupno je testirano 9.840 osoba.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 218 pacijenata.

Doktorka Ljiljana Sofronić Milosavljević, iz Instituta za primenu nuklearne energije, objasnila je danas da ukoliko je neko vakcinisan, a nema antitela ne znači da vakcina ne deluje, to ne znači da nema ćelije koje su sposobne da ga brane i apsolutno treba da veruje znanju i iskustvu lekara da i njemu vakcinacija pomaže.

- Ako je neko vakcinisan, a nema antitela, to zavisi od njegovog imunskog odgovora, to ne znači da on nije zaštićen zato što b-ćelije, b-limfociti produkuju ta antitela, ali postoje i druge ćelije to su t-limfociti koji su sposobni i čija je prva i najvažnija uloga u odbrani od virusnih infekcija da ubijaju ćelije zaražene virusom tako da ta odbrana postoji- objašnjava Sofronić Milosavljevićeva.

Podsetimo, Krizni štab za borbu protiv virusa korona bi trebalo da bude održana naredne nedelje. Na stolu je nekoliko tema o kojima će se razgovarati - produženje zimskog raspusta, kovid propusnice da važe 24 sata, ali i da se prošire na druge objekte: teretane, salone za ulepšavanje. Lekari će tražiti i da se zabrane koncerti na trgovima za Novu godinu.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!