JEZIV SNIMAK CRNE SVADBE! RTS 1967. snimio kako stvarno izgleda ritual (VIDEO)

M.Stevanović

18. 11. 2021. u 10:15

SERIJA "Crna svadba" koja se emituje na RTS-u i Superstar TV duboko je zaintrigirala javnost, a već danima se intenzivno piše i polemiše o ovoj seriji i vlaškim običajima koji su u njoj predstavljeni.

ЈЕЗИВ СНИМАК ЦРНЕ СВАДБЕ! РТС 1967. снимио како стварно изгледа ритуал (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Ekipa RTS-a je davne 1967. godine posetila vlaška sela na istoku Srbije, upravo zbog čudnih praiskonskih običaja koji su zastupljeni u njima, ali i specifičnih verovanja o životu i smrti koja se u ovim krajevima prenose sa kolena na koleno. 

U selu Srbovo ekipa RTS-a je zatekla širom otvorene prozore na jednoj kući, a u dvorištu muziku. U dvorištu ove kuće zapravo se odvijala sahrana. 

Ovoga dana sa pokojnikom je simbolički bio sahranjivan i njegov sin koji je pre čak 23 godine poginuo na Sremskom frontu. Na vencu sina bila je postavljena njegova slika sa ženom, koja je, u vreme kada je novinarska ekipa zabeležila ovaj snimak, i dalje bila živa i koja se odavno preudala. Žena sa slike bila je prisutna i među narikačama u dvorištu, a da sve bude još bizarnije, njen tadašnji suprug bio je među onima koji su nosili kovčeg njenog bivšeg svekra. 

Foto: Printscreen

Smrt pokojnika zapravo predstavlja priliku da se po njemu pošalju zagrobni darovi njegovom sinu. 

Pogledajte kako je ovaj čudan običaj izgledao:

BONUS VIDEO: 

Koju tajnu krije manastir Arača?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)