STEFANOVIĆ U MADRIDU: Sastanak ministra odbrane sa zamenikom ministra nacionalne odbrane Grčke

Novosti online

05. 11. 2021. u 13:40

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenikom ministra nacionalne odbrane Republike Grčke Nikosom Hardaliasom, na marginama Sajma naoružanja i vojne opreme „FEINDEF 21“ u Madridu.

СТЕФАНОВИЋ У МАДРИДУ: Састанак министра одбране са замеником министра националне одбране Грчке

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Stefanović je istakao na početku sastanka da dve zemlje imaju tradicionalno dobre odnose, te da mu je posebno drago da se u prijateljskoj Španiji susreće sa delegacijom prijateljske Grčke. On je bilateralnu saradnju Srbije i Grčke u oblasti odbrane ocenio kao veoma razvijenu, posebno u vojno-vojnom i vojnoobrazovnom segmentu, ističući značaj zajedničkih obuka i vežbi za jačanje operativnih sposobnosti srpske i grčke vojske.

Stefanović i Hardalias su se saglasili da je dosadašnja saradnja na visokom nivou, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, posebno u vojnotehničkoj oblasti kroz saradnju istraživačkih instituta i odbrambenih industrija.

Zamenik ministra nacionalne odbrane Republike Grčke istakao je da Grčka snažno podržava evropske integracije naše zemlje i da čvrsto veruje da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji. 

Ministar Stefanović se zahvalio na podršci, podsećajući da je članstvo u EU osnovni spoljnopolitički cilj Srbije. On je, takođe, upoznao Hardaliasa i sa aktuelnom situacijom u našoj južnoj pokrajini, ističući da privremene prištinske institucije svojim jednostranim potezima kontinuirano ugrožavaju stabilnost celog regiona.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - VELIKO IZNENAĐENjE NA SAMITU U GLAZGOVU: Pogledajte kako je najavljen predsednik Aleksandar Vučić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri