SPASILA HILJADE ŽIVOTA, A UMRLA OD KORONE: Tragična sudbine dr Radmile Smiljanić koja nije verovala u postojanje virusa

Novosti onlajn

26. 10. 2021. u 10:28

BIVŠA načelnica transfuziologije u Opštoj bolnici u Užicu dr Radmila Smiljanić (66) svojim predanim radom i stručnošću tokom karijere spasla je na hiljade života.

СПАСИЛА ХИЉАДЕ ЖИВОТА, А УМРЛА ОД КОРОНЕ: Трагична судбине др Радмиле Смиљанић која није веровала у постојање вируса

Foto: Printskrin

Nažalost, doktorka je i od početka pandemije negirala postojanje virusa i bila žestoki protivnik vakcina protiv kovida od kojeg je, nažalost, pre nekoliko dana umrla.

Doktorka koja je kroz celu karijeru transfuziologa dala izuzetan doprinos za zdravstvo u Užicu, izgubila je prošle nedelje bitku sa kovidom nakon dvadesetodnevne borbe.

Tragedija je potresla celo Užice koje dr Radmilu Smiljanić pamti kao izrazitog stručnjaka u oblasti transfuziologije.

Smiljanićeva je bila načelnik Transfuziologije u Opštoj bolnici u Užicu od 2000. do 2005. godine i za to vreme uvodila je nove metode.

Primera radi, sama je pisala projekat intraoperativnog i postoperativnog spasavanja krvi i uvela standardnu proceduru skrining testova za poremećaje hemostaze.

Načelnik Transfuziologije bila je nakratko i 2018. godine, ali je ubrzo smenjena pošto se pobunila protiv tadašnjeg nacrta Zakona o transfuziologiji koji je predviđao da se centralizuje prikupljanje krvi, piše Blic.

I kada je otišla u penziju, dr Radmila Smiljanić je imala veliki autoritet u zdravstvu, pogotovo u svom gradu.

Nažalost, prihvatila je i propagirala antikovidaške i antivakserske teorije na svom Fejsbuk profilu, te je njen autoritet doveo i do toga da se mnogi koji su njen rad poštovali, nažalost, ne vakcinišu.

Tako je 8. avgusta napisala da je sve laž i prevara u vezi sa koronom.

Koliko su antivakserske ideje uzele maha, pokazuje i činjenica da je dr Smiljanić vakcinu nazivala „genetskom terapijom”, a ujedno je i propagirala Ivermektin kao lek protiv korone.

Verovala u "zaprašivanje" iz vazduha

Pre nepunih dva meseca poznata transfuziološkinja tvrdila je da virus nije izolovan i da zaraza dolazi zbog "zaprašivanja".

Jedna od njenih poslednjih poruka na Fejsbuku bila je 12. septembra kada je ostavila i fotografije neba.

- Nebo bi danas bilo bez oblačka. Ovo što se vidi su hemijski tragovi. Najavili su do 15. 9. popunjene bolnice u ovom talasu. Da bi se spustili hemijski tragovi za udisanje treba do 4h. Zaprašivanje iznad Užica krenulo od 3h i 45 min. – napisala je Smiljanić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024