DEVOJČICA (7) NA RESPIRATORU: Još jedno dete u Srbiji u borbi sa teškim oblikom korone

B. R.

25. 10. 2021. u 13:09

JOŠ jedno dete - devojčica od sedam godina priključena je zbog komplikacija kovida-19 na respirator u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić", potvrdio je za "Novosti" profesor dr Predrag Minić, pulmolog u ovoj ustanovi i član Kriznog štaba Vlade Srbije.

ДЕВОЈЧИЦА (7) НА РЕСПИРАТОРУ: Још једно дете у Србији у борби са тешким обликом короне

Foto: Novosti

Sada je na respiratorima u ovoj ustanovi ukupno četvoro dece, a još jedan dečak sa neurološkim problemima je bio intubiran, pa ekstubiran.

- Devojčica koja je kod nas transportovana iz KBC "Dr Dragiša Mišović" ima nefrološku bolest, i ona je od četvoro intubirane dece jedina sa komorbitetom, odnosno pratećim hroničnim oboljenjem - kaže dr Minić.

- Prema svim parametrima ona je, ipak, u nešto boljem stanju nego šestomesečna beba i dvoje tinejdžera za koje se već dugo borimo.

Prvo troje dece u Srbiji koja su sa kovidom-19 priključena na respiratore su, kako nam je juče potvrdio prof. Minić, sve vreme na ivici života.

- Borimo se danonoćno, ovo je vrhunska medicina u našim uslovima, sa svom neophodnom najmodernijom opremom za monitoring ovakvih slučajeva, ali su pomaci, nažalost, gotovo nikakvi - kaže prof. Minić.

- Ova deca su gotovo već treću nedelju na respiratorima.

- Ima nekih poboljšanja, u parametrima koji se prate, ali to je boljitak, nažalost, samo u brojevima, ne i u stvarnom zdravstvenom stanju te dece.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)