RAZREDNI STAREŠINA PREMINULOG DEČAKA: Shvatio sam da ću morati da stanem pred decu i da im saopštim da njihovog druga više nema

S.Babović

20. 10. 2021. u 13:29

PROFESOR fizičkog vaspitanja iz Kruševca Miljko Đokić, koji je bio razredni starešina učeniku A. C. (16), preminulom juče u kućnoj izolaciji, kaže za “Novosti” da je informaciju o tome šta se dogodilo dobio oko pola 12, potom je saopštio direktorki i kolegama, a onda je shvatio da će morati da stane pred svoje đake i kaže im da njihovog druga više nema.

РАЗРЕДНИ СТАРЕШИНА ПРЕМИНУЛОГ ДЕЧАКА: Схватио сам да ћу морати да станем пред децу и да им саопштим да њиховог друга више нема

Foto: Fejsbuk

- To se dogodilo oko 13.30, bilo je mnogo teško, potresno, posebno je to teško palo najboljem drugu A. C., čiji su roditelji kasnije došli u školu - priča za „Novosti” razredni starešina Miljko Đokić.

- Pružili smo svu potrebnu podršku decu, oni su sada najvažniji.

Đokić dodaje da je situacija u školama teška zbog epidemije. U kontaktu je sa porodicom preminulog đaka, sinoć ih je obišao, razgovarao je sa njima na kapiji porodičnog doma, budući da su i oni u izolaciji. Od A. C., koji je pohađao smer operatera za proizvodnju, opraštaju se drugari i rodbina na društvenim mrežama.

Ružica C., majka preminulog dečaka, ispričala je ranije za „Novosti” da čekaju telo i informacije kad će moći da sahrane dete. U Hemijsko-tehnološkoj školi gde su svi, kako nam je ispričala Verica Agatonović Malinović, direktorka škole, potreseni nakon dobijene vesti o smrti svog đak, čeka se završetak vanredne sednice Odeljenskog veća nakon tragičnog događaja.

Kako su „Novosti” objavile, Verislav R., deda A.C., sahranjen je 18. oktobra, samo dan pre nego što je unuk preminuo, ali nema informacija da li je bio zaražen virusom korona. Na dedinoj umrlici je i ime pokojnog dečaka.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 28. MAJ: Stiže velika promena vremena