DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA OVU NEDELJU: Meteorolog najavio prolećne temperature do 23 stepena, pa sledi preokret

Novosti online

18. 10. 2021. u 11:24

PREMA rečima meteorologa Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljka Todorovića, nagle promene temperature i vremenskih uslova kojima svedočimo ove jeseni karakteristične su za naše podneblje.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ОВУ НЕДЕЉУ: Метеоролог најавио пролећне температуре до 23 степена, па следи преокрет

Foto: Printscreen

- Stalne promene toplo-hladno i kiša-suvo su karakteristične za našu klimu. Nema tu ničeg neobičnog, a to pokazuju podaci dostupni unazad 130 godina. Merni podaci su jedini merodavni, a ne naš lični utisak - kazao je Todorović u jednoj emisiji na televiziji K1.

- Topliji jesenji dani sa temperaturama od 22 ili 23 stepena očekuju nas do petka - kaže Todorović.

Kako je rekao, najtopliji dan biće u sredu, a od vikenda sledi pad temperature.

- U subotu će temperature dostizati 14 ili 15 stepeni, dok će u nedelju i ponedeljak one pasti na oko deset stepeni. To je uobičajena temperatura za sredinu jeseni - rekao je Todorović.

On je naglasio da ne možemo govoriti o tome da je porast temperature na zemlji uslovljen uticajem čoveka.

- Porast temperature prouzrokovan je energijom sunca, i povećana koncentracija ugljen-dioksida je posledica porasta temperature, a ne njen uzrok. Energija koju proizvodi čovek je zanemarljiva u odnosu na energiju sunca i čovek može tek neznatno da utiče na klimu - kazao je Todorović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!