SAOPŠTENJE IZ MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Od danas možete prijaviti lekare koji ne preporučuju vakcinaciju

Tanjug

14. 10. 2021. u 12:36

MINISTARSTVO zdravlja saopštilo je da je od danas u funkciji broj mobilnog telefona 064/88-11-405 na koji građani, putem vajber aplikacije, mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga.

САОПШТЕЊЕ ИЗ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА: Од данас можете пријавити лекаре који не препоручују вакцинацију

Foto: Depositphotos

Sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem ovog broja, biće procesuirane pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, odnosno biće podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana protiv navedenih lekara.

Iz Ministarstva još jednom pozivaju sve koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, jer je to jedini način na koji se epidemija koronavirusa može staviti pod potpunu kontrolu.

I ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je ranije danas da će LKS protiv lekara koji kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, da će ići na Sud časti, što znači da će "verovatno izgubiti licencu".

- To je odluka struke, a članovi Lekarske komore Srbije su svi lekari u Srbiji. Podržavam tu odluku, to je nešto neminovno - rekao je Lončar.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Počela vakcinacija protiv gripa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)