ZA BOLJI KVALITET ŽIVOTA: Beograd dobija nacionalni prevodilački centar za gluve i nagluve

V. C. S.

20. 09. 2021. u 19:10

PRVI Nacionalni prevodilački centar za znakovni jezik biće otvoren u sredu, u prostorijama Gradske organizacije gluvih Beograda, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana znakovnih jezika i Međunarodne nedelje gluvih.

ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА: Београд добија национални преводилачки центар за глуве и наглуве

Foto: Printskrin

Otvaranje je omogućeno zahvaljujući angažovanju Gradske organizacije gluvih Beograda, Saveza gluvih i nagluvih Srbije i Udruženju mladih gluvih, a uz pomoć Srpskog filantropskog foruma, Fonda B92 i zahvaljujući donaciji kompanije Japan Tobacco International od preko 16.000.000 dinara za prvu godinu rada.

Podršku je pružilo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Sredstva za realizaciju Centra prikupljena su povodom prošlogodišnjeg Nacionalnog dana davanja, uspostavljenog na inicijativu Srpskog filantropskog foruma, a u okviru Projekta USAID-a.

Centar će gluvim i nagluvim osobama u Srbiji biti na raspolaganju 24 sata, sedam dana u nedelji.

Prevodilački servis za znakovni jezik osnovan je 2010. sa ciljem poboljšanja kvaliteta života za više od 70.000 gluvih i nagluvih osoba. Usluga onlajn prevođenja putem Video relej centra podrazumeva prevod sa srpskog znakovnog jezika na srpski jezik, i obrnuto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!