BEZ OGRANIČENJA DO BUDIMPEŠTE I SKOPLJA: Očekuje se da će i vakcinisani morati u karantin

J. Subin

15. 09. 2021. u 07:33

U CRNU Goru i Albaniju od juče ne može da se uđe bez ograničenja. Potreban je jedan od dokumenata - potvrda o revakcinaciji, pozitivan PCR star između 14 i 180 dana ili negativan brzi antigenski test.

БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА ДО БУДИМПЕШТЕ И СКОПЉА: Очекује се да ће и вакцинисани морати у карантин

Foto: EPA PHOTO

Evropska unija stavila je Srbiju u "crvenu zonu", zbog velikog broja zaraženih koronom, pa je samo pitanje momenta kada bi države EU mogle potpuno da zabrane ulazak za naše državljne.

Kako se turistička sezona privodi kraju, sve oči su uprte u Grčku, Egipat i Tursku.

- Zasada nemamo informaciju da će doći do promene uslova za ulazak srpskih državljana u Grčku, Egipat i Tursku - kazala je Tatjana Matić, ministarka turizma. - Svaka zemlja donosi nove mere u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i u tom smislu svi oni koji putuju, treba da se informišu pred put o aktuelnim uslovima za ulazak.

Prema njenim rečima, restriktivnije mere su na snazi u mnogim zemljama, upravo za one građane koji nisu vakcinisani.

- Novi uslovi za ulazak u Crnu Goru i Albaniju došli su pred kraj sezone - kazao nam je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija. - Ne zna se kada će Turska, Egipat i Grčka nešto menjati. Svakako, više i nema nekog interesovanja za putovanja. Ali i ova odluka da se uvedu neke mere smanjiće broj ljudi koji će otići na odmor u Crnu Goru ili Albaniju. Za ove druge zemlje bilo bi dobro da ostanu otvorene do kraja meseca. Sezona se završava i vrlo malo ima rezervacija posle 15. septembra.

U Mađarsku se i dalje može bez ikakvih uslova za naše građane. Potvrde o vakcinaciji, negativni PCR ili antigenski test potreban je i za ulazak u Severnu Makedoniju. Pravila za odlazak u Tursku i Egipat zasada su nepromenjena.

Stručnjaci kažu da ih ne bi začudile čak ni odluke država, da bez obzira na vakcinaciju i negativan PCR test, bude obavezan i karantin.

DIGITALNI SERTIFIKAT

DRŽAVLjANI Srbije od 12. maja mogu da preuzmu digitalni zeleni sertifikat. To je potvrda o obavljenoj vakcinaciji protiv virusa korona, ali i rezultatima testiranja. Digitalni sertifikat, uz lične podatake, JMBG i broj pasoša, sadrži i informaciju da li je neko vakcinisan i primljene doze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)