KULTURA NA PRVOM MESTU: Redakcija Borbe posetila Sombor, doneli poklone za biblioteku

Ekipa Borba

23. 08. 2021. u 19:43

EKIPA časopisa Borba ovog meseca organizovala je akcije u severnom delu Srbije, te je nakon Inđije na red došao i grad Sombor.

КУЛТУРА НА ПРВОМ МЕСТУ: Редакција Борбе посетила Сомбор, донели поклоне за библиотеку

Foto: LiveProduction

Srdačni domaćini koji su dočekali ekipu Borbe bili su članovi Kulturnog centra "Laza Kostić”, kao i Turistička organizacija Sombor.

U toku posete Centru kulture koji nosi naziv jednog od najznačajnijih književnika ovog grada, članovi Borbe poklonili su 50 naslova kako bi obogatili biblioteku koja se nalazi u sklopu Kulturnog centra.

Po završetku obilaska postavke čuvenog Somborskog salona gde se svake godine selektuju radovi autora iz Sombora, članovi redakcije podelili su građanima ovog grada u srcu Bačke na stotine besplatnih primeraka novog broja časopisa Borba u kome se nalazi i reportaža o znamenitostima ovog grada.

Neizostavni deo posete bila je zgrada Županije koju krasi monumentalna kompozicija "Bitka kod Sente" za koju se smatra da je najveće ulje na platnu u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo